MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA U DOMU „DRAGI BLIŽNJI“

2427

U nedjelju, 5. listopada 2014., obilježen je Međunarodni dan starijih osoba u Domu „Dragi bližnji“, u Okučanima. Velika dvorana Doma bila je ispunjena korisnicima, njihovom rodbinom i prijateljima, manjim brojem starijih osoba iz Okučana te sudionicima programa.

„Ovaj dan ne bi smio biti jedini u godini kad primjećujemo starije osobe. On je samo prilika da se preispitamo koliko im pažnje redovito posvećujemo, koliko smo zahvalni za njihova  djela koja su gradila našu sadašnjost i koliko smo podrška u njihovoj nemoći,“ rekla je s. Cecilija Milković, ravnateljica Doma.

Oko svih detalja u pripremi pobrinula se s. Snježana Pavlović, socijalna radnica. Dvorana s dobro osmišljenim kulisama, svjetlom i razglasom, omogućila je gotovo profesionalne izvedbe. Voditeljice programa Jasminka Klarić i Slavica Špoljarić na simpatičan su način popratile pojedine nastupe različitih darova i generacija. Suvremeni ples predstavile su dvije dječje plesne skupine „Latice“ i „Mighty Fighters“ (Hrabri borci). Luka Zeba, unuk jedne korisnice Doma odsvirao je dvije skladbe na gitari, a mala Kristina Kokalović s otpjevane dvije pjesme oduševila je publiku i gotovo utjelovila izvorne izvođače.

Za korisnike Doma nastup je ozbiljan i odgovoran trenutak. „Ansambl“ Doma od pet članova (Stjepan Žilić, Slavka Smjerog, Otilija Mihalinović, Anto Marić i Lucija Kesić), naizmjenično zborno i solistički, otpjevali su četiri pjesme svoje mladosti.

Za ovu prigodu su djeca i korisnici sa s. Snježanom Pavlović izradili ukrasne predmete od recikliranih predmeta. Tako je akcija ujedno buđenje ekološke svijesti.

Nakon programa svi sudionici i prisutni prešli su u drugu dvoranu Doma gdje su se družili uz skromni koktel i ugodno zabavili uz dvije vesele igre sa stolicama i balonima koje su imale i nagrađene pobjednike. Doista i  sam papa Franjo reče da nema budućnosti bez susreta među generacijama. Prisutni su izrazili svoje zadovoljstvo programom i vedrom atmosferom. Za starije bio je to dan s doživljajem da nisu sami i da su voljeni i uvažavani.

Cecilija Milković
Okučani, 8.10.2014.

Prethodni članak135 GODINA DOLASKA PRVIH SESTARA U BOSNU
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA ZA DJECU I MLADE U TOMISLAVGRADU – BIBLIODRAMA