SUSRET ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE U NEDJELJU

3016

Zajednica Krvi Kristova iz Kutine i drugi župljani, predvođeni našim sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove i župnikom Dragutinom Papićem, hodočastila je u svetište Krvi Kristove u Ludbregu.

Program je organiziran za zajednice Krvi Kristove s bližeg područja. Bila je to radost susreta za sve članove zajednica. Bogat i divan program predvodile su i organizirale časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove zajedno s Misionarima Krvi Kristove.

U svetištu na otvorenom kod Zavjetne kapele Krvi Kristove prisutni su sudjelovali u posebno pripremljenoj molitvi križnog puta, koja je sasvim sigurno ostavila ploda u svakom otvorenom srcu. Svatko se mogao kod svake postaje pronaći u ulozi grješnika kojega je Isus otkupio svojom dragocjenom Krvlju.

Tekstove pojedinih postaja čitali su članovi zajednica iz različitih župa. Nakon molitve križnog puta, duboki doživljaj Vazmenog otajstva, nazočni su u punini doživjeli u Euharistijskom slavlju u župnoj crkvi Krvi Kristove, koje je predvodio pater Ilija Grgić Misionar Krvi Kristove u koncelebraciji kutinskog župnika, monsinjora Dragutina Papića i don Antuna Palića. U homiliji je naglašena zadaća svakog kršćanina – biti misionari Krvi Kristove u svojim obiteljima, župama, mjestima; svojim životom svjedočiti radost otkupljenja i zahvalnost za njegovu cijenu – predragocjenu Kristovu Krv. Dobiveni poticaji i probuđeni osjećaji produbljivani su u klanjanju relikviji Krvi Kristove, koje je nastavljeno nakon Euharistijskog slavlja.