DUHOVNA OBNOVA ZA CLANOVE ZAJEDNICE KRVI KRISTOVE IZ KONGORE I ŠIROKOG BRIJEGA

1615

U subotu, 9. studenoga 2013., u Kongori je u župi Srca Isusova održana duhovna obnova za članove Zajednice Krvi Kristove iz Kongore i Širokog Brijega te za štovatelje Krvi Kristove.

Susret, u kojem je sudjelovalo 26 osoba, započeo je u 9,30 sati, a završio u 16.00 sati. Duhovnu obnovu na temu “Hajdete i vi u osamu na samotno mjesto, i otpočinite malo” (Mk 6,31) animirale su s. Branka Gabrić, s. Renata Vukadin i s. Jadranka Obućina, Klanjateljice Krvi Kristove.

Susret je započeo liturgijskom molitvom Božanskog časoslova koju je animirala s. Branka. Zatim je s. Jadranka govorila o potrebi osame u kojoj nas Gospodin krijepi i obnavlja te istaknula kako valja bdjeti da nam se vrijeme provedeno nasamo s Kristom ne pretvori u površno izgovaranje riječi i formula bez sabranosti, bez vjere i bez srca.

Pokorničko je bogoslužje vodio, a poslije i predslavio euharistijsko slavlje, o. Đani Kordić, član Hrvatske karmelske provincije sv. Josipa. I u pripremi za sakrament ispovjedi i u homiliji govorio je o liku Ane, majke proroka Samuela (1 Sam 1, 1-18) koja je trpjela zbog prezira Penine, druge žene svoga muža. Ukazao je postupno na proces Aninog oslobađanja te istaknuo da se ne zatvaramo u povrede koje su nam drugi učinili. „Ti si odgovoran za svoje povrede, ti si odgovoran što ćeš s njima“, rekao je o. Đani te naglasio da je važno povrede prepoznati i „izliti“ pred Bogom tako da one nemaju vlast nad nama.

Nakon objeda s. Renata je kroz sliku, riječ i glazbu, sudionicima duhovne obnove posvijestila kako je važno zaustaviti se i susresti s Gospodinom koji nas oslobađa od svih strahova, padova, iluzija i nesigurnosti.

Duhovna obnova je završena klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu u župnoj crkvi.

Dojmovi sudionice duhovne obnove, Marijane Gagro: „Hajdete i vi u osamu na samotno mjesto, i otpočinite malo.“ – bilo je prekrasno geslo ove duhovne obnove. Posebni dojmovi dočeka i duhovnog vodstva sestara Klanjateljica Krvi Kristove, prekrasna crkva, sv. misa i propovijed. Posebno sam bila taknuta velikodušnošću mještana koji su nam omogućili okrepu hranom, kao i prirodom Kongore. Bogu hvala na svim tim milostima koje su me pratile taj dan. Tako mnogo darova, ljudi i milosti se sabralo u jednom danu, uistinu je bio Bog s nama.

Prethodni članakHUMANITARNI KONCERT “MOJA ARENA – PUT U ŽIVOT”
Sljedeći članakODRŽAN HUMANITARNI KONCERT “MOJA ARENA – PUT U ŽIVOT”