ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT “MOJA ARENA – PUT U ŽIVOT”

1756

„Svi smo zajedno i voljeli bismo da se prenese naša poruka. S vama smo jači! Hvala. Korisnici iz Marjanovca“ prenijela je poruku s. Amata Anđelić na humanitarnom koncertu “Moja arena – put u život”, održanom 14. studenoga 2013. u Zadru.

Humanitarni koncert “Moja arena – put u život” u dvorani Jazine u Zadru okupio je dvije tisuće posjetitelja koji su kupnjom ulaznice pomogli rad Zaklade ‘Marija De Mattias’ sestara Klanjateljica Krvi Kristove djelatnih i u Zadarskoj nadbiskupiji. U suradnji sa suorganizatorom koncerta, Caritasom Zadarske nadbiskupije, prikupljena je pomoć za višestruki rad te Zaklade: rad s ovisnicima u Centru ‘Marjanovac’, školovanje studenata, za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom.

„Svi smo zajedno i voljeli bismo da se prenese naša poruka. S vama smo jači! Hvala. Korisnici iz Marjanovca“ prenijela je poruku iz centra kapaciteta od šezdeset osoba s. Amata Anđelić, koordinatorica te terapijske zajednice.

„Ovisnost nema zadnju riječ nad ljudskim životom. Kao što je De Mattias tražila dostojanstvo osoba otkupljenih Kristovom krvlju, i mi nastojimo kroz program činiti što je ona činila. Rekla je da će u tom institutu svatko naći pomoć u svako vrijeme“, rekla je s. Amata.

Sestre i stručnjaci rade s ovisnicima u Marjanovcu koji je nevladina i neprofitna udruga u Aleksandrovcu, pokraj Banja Luke. Od 2003. godine radi po metodologiji ‘Projekt čovjek’ rimskog Centra Solidarnosti, temeljem općeljudskih načela i vrijednosti. Zajednica je namijenjena ženskim i muškim osobama, bez obzira na vjeroispovijest, nacionalnost i druge razlike. Centar je na mjestu s kojeg su za vrijeme rata sestre bile istjerane, a kad im je samostan vraćen, prenamijenile su ga u Centar za odvikavanje od ovisnosti.

Ljude u potrebi Marija De Mattias je nazivala dragi bližnji, a Zaklada pomaže siromašne i potrebne, mlade u školovanju, stare i nemoćne. Imaju Dom za stare i nemoćne u Okučanima i više od deset godina vode projekt ‘Gozba ljubavi’, promičući socijalnu integraciju djece s oštećenjima u razvoju. Surađuju sa školama, udrugama i centrima za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama.

Na koncert u Jazine sa svojim voditeljem došla je skupina djece iz Caritasove kuće za zbrinjavanje djece s tjelesnim i mentalnim oštećenjem ‘Bl. Alojzije Stepinac’ u Brezovici s kojima Zaklada surađuje pet godina. Čulo se i svjedočanstvo majke i kćeri koja je sad majka sina i buduća socijalna radnica, a uspješno je završila rehabilitaciju u Marjanovcu. U ime stipednista Zaklade, u Jazinama je zahvalila studentica kroatistike u Zagrebu, Gabrijela. Živi u Domu za studentice ‘Marija De Mattias’.

„Najvažnija je ljubav i potpora bližnjih. Dobila sam sigurno mjesto i financijsku potporu. U Domu sam upoznala divne djevojke i redovnice koje me nadahnjuju. Njihova potpora znači da netko vjeruje u mene, u moju budućnost i zato ulaže u mene. Daje mi motiv za još veći rad i učenje, daje podršku i pouzdanje, pomaže da se izgradim kao osoba i uči me da i ja pomažem drugima. Nisam sama i ne oskudijevam. Imam uz sebe Zakladu koja pomaže. Osposobile su me da nastavim svoj put u život“ poručila je Gabrijela.

U zahvalnosti svima, s. Ana Marija Antolović, regionalna poglavarica Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb, rekla je da je dvorana ispunjena ljubavlju, a ta snaga pobjeđuje zlo.

„Jedino ljubav može pobijediti smrt. Isus je prolio svoju krv za sve nas da bi nas oslobodio smrti. Na poseban način štujemo Kristovu krv po kojoj smo svi braća i sestre. Zato u našoj brizi nijedna osoba nije isključena. Hvala što ste prepoznali naše djelovanje i želite biti dio te lijepe priče pomaganja onima kojima je pomoć potrebna. Vrijeme ste darovali najpotrebnijima. Darovali smo to jedni drugima. A samo ono što smo darovali, to je zaista naše“ poručila je s. Ana Marija.

Marija De Mattias, utemeljiteljica Družbe Klanjateljica Krvi Kristove, u 19. stoljeću bila je hrabra žena revolucionarnih koraka, uronjena u kontemplaciju i otajstvo Krvi raspetog Krista. Godine 2003. svetom ju je proglasio Ivan Pavao II. rekavši da je ‘model življenja kršćanskog i posvećenog života’. Nazvao ju je mističarkom i zanosnom ženom akcije.

Voditelji sadržajnog dvoipolsatnog programa bili su Tanja Popec i Ivan Benc, a nastupili su Ivana i Marija Husar, Ivana Banfić, Alen Nižetić, Ivica Sikirić Ićo, klape Luna i Kalelarga, Krešimir Perović, Milan Terze, Andrea Šušnjara i Jelena Rozga. Pokrovitelj koncerta bio je predsjednik RH dr. Ivo Josipović.

Prethodni članakDUHOVNA OBNOVA ZA CLANOVE ZAJEDNICE KRVI KRISTOVE IZ KONGORE I ŠIROKOG BRIJEGA
Sljedeći članakSUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE