HUMANITARNI KONCERT “MOJA ARENA – PUT U ŽIVOT”

1557

Zaklada „Marija de Mattias“ sestara Klanjateljica Krvi Kristove, u suradnji s Caritasom Zadarske nadbiskupije, organizira humanitarni koncert „Moja arena – put u život“ u Sportskoj dvorani Jazine u Zadru u četvrtak, 14. studenog u 20.00 sati. Cilj je prikupljanje pomoći za školovanje siromašnih studenata, za rad s ovisnicima u komuni Centar „Marjanovac“, te za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom.

Svoje hitove izvodit će: sestre Ivana i Marija Husar, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Alen Nižetić, Ivica Ićo Sikirić, Klapa Luna, Klapa Kalelarga i Krešimir Perović. Pokrovitelj koncerta je predsjednik RH dr. Ivo Josipović. Voditelji programa: Tanja Popec i Ivan Benc. Ulaznice se mogu nabaviti u župnim uredima i Caritasu Zadarske nadbiskupije, ili u dvorani na dan koncerta.

Zaklada „Marija de Mattias“ je osnovana 2007. godine u Zagrebu, a nosi ime po utemeljiteljici Družbe Klanjateljica Krvi Kristove koja je rad na edukativnom i odgojnom planu temeljila na poštivanju dostojanstva svake osobe otkupljene Krvlju Kristovom, osobito žena. Promiče i podržava djelatnosti kojima se unapređuje humanitarni rad i potiče težnja za unapređivanjem ljudskog i kršćanskog dostojanstva svakog čovjeka u društvu.

Glavna svrha Zaklade je trajno pomaganje siromašnih i potrebnih, pružanje potpore mladima u školovanju, pomaganje starijih i nemoćnih osoba te senzibiliziranje javnosti za socijalni i humanitarni apostolat.

Sestre rade s ovisnicima u Centru „Marjanovac“ – nevladinoj, neprofitnoj i nereligioznoj udruzi u Aleksandrovcu u BiH, u blizini Banja Luke. Centar se aktivno bavi radom na suzbijanju ovisnosti, a posebice prihvaćanjem u Centar osoba s problemom ovisnosti o narkoticima. Porastom fenomena ovisnosti „Marjanovac“ nastoji izgrađivati sve profesionalniji i konkretniji odgovor na ovu problematiku. Od 2003. gradi svoj identitet i temelji svoje djelovanje na filozofiji i metodologiji ‘Projekt čovjek’ talijanskog Centra Solidarnosti iz Rima (CeIS) koji se temelji na općeljudskim načelima i vrijednostima. Zajednica je mješovita, tj. namijenjena je jednako ženskim i muškim osobama s problemom ovisnosti o opojnim drogama.

Više informacija o Zakladi i njezinim projektima na: klanjateljice.hr.

Letak u .pdf formatu možete preuzeti ovdje: „Moja arena – put u život“

Prethodni članak24. REGIONALNI SABOR ASC REGIJE ZAGREB
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA ZA CLANOVE ZAJEDNICE KRVI KRISTOVE IZ KONGORE I ŠIROKOG BRIJEGA