BISKUP KOMARICA PRIMIO GENERALNU POGLAVARICU DRUŽBE KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE, ČASNU MAJKU MARIAMMU KUNNACKAL

1328

U subotu, 23. ožujka 2013. banjolučki biskup Franjo Komarica primio je u Biskupskom Ordinarijatu vrhovnu poglavaricu međunarodne redovničke Družbe Klanjateljica Krvi Kristove Časnu Majku Mariammu Kunnackal rodom iz Indije. U njezinoj pratnji je bila regionalna poglavarica iste Družbe s. Ana Marija Antolović iz Zagreba. Obje poglavarice se, zajedno s još dvije sestre, članice Vrhovne uprave Družbe iz Rima, nalaze u višednevnom službenom pohodu zajednicama svojih sestara u Banjolučkoj biskupiji.

U dužem srdačnom razgovoru bilo je riječi o djelovanju Družbe na svim kontinentima, među različitim narodima, rasama i klasama te u sredinama različitih društvenih i političkih uređenja.

Biskup Franjo je ukratko upoznao vrhovnu poglavaricu Mariammu o aktualnoj situaciji u kojoj se nalazi Katolička Crkva u BiH, a posebno u Banjolučkoj biskupiji. Naglasio je kako je „Bogu veoma zahvalan za mnogostruki i dragocjeni rad i doprinos Banjolučkoj biskupiji sestara Družbe Klanjateljica Krvi Kristove, koje su na ovom području preko 130 godina.“ Iznio je i neke konkretne planove i molbe glede zajedničkog rada s drugim redovničkim zajednicama i dijecezanskim svećenicima.

Vrhovna poglavarica Mariamma kao i regionalna s. Ana Marija složile su se s biskupom Franjom „da se svi trebamo otvarati poticajima Božjeg Duha koji nas sve zajedno želi kao vjerodostojne Kristove svjedoke u ovoj napaćenoj zemlji.“ Zahvalile su biskupu za njegovu otvorenost i podršku sestrama njihove Družbe i obećale molitvu i raspoložIvost za potrebe Crkve i drugih ljudi na području Banjolučke biskupije. (tabb)

Prethodni članakBLAGOSLOVLJENA KRV KRISTOVA!
Sljedeći članakKANONSKA VIZITACIJA – PRVI KRUG SUSRETA