JUNIORSKI SUSRET

2021

Naš treći juniorski susret u ovoj apostolskoj godini održan je od 30. ožujka do 1. travnja 2012. u Vidovicama.

Nepregledna prostranstva ravnice uz rijeku Savu svjedoci su beskrajne Božje ljubavi, a isto tako govore o veličini srca čovjeka koji ovdje živi. Po dolasku u Vidovice svaka je od nas osjetila iskrenu dobrodošlicu župnika ove župe vlč. Josipa Senjaka i naših sestara: Violete, Benigne i Leonije. Radost zbog našeg dolaska u njihovu sredinu bila je vidljiva i na licima župljana ove župe. Zajedništvo vjernika sa župnikom i sestrama ovdje je nalik zajedništvu prve kršćanske zajednice: U mnoštva onih što prigrliše vjeru bijaše jedno srce i jedna duša (Dj 4, 32a).

U petak predvečer smo u župnoj crkvi sv. Vida sudjelovale u pobožnosti križnoga puta i euharistijskom slavlju. Drugi dan susreta animirale su s. Monika Kajić i s. Ivana Husnjak. Prije podne smo na temelju crkvenih dokumenata, iskustava nekih duhovnih pisaca i naših Konstitucija te kroz kreativnu radionicu razmišljale o zavjetu čistoće, dok je poslijepodne bila prilika za osobni ispit savjesti o življenju zavjeta siromaštva kroz meditaciju, kratko predavanje i osobni susret s pismima sv. Marije De Mattias te životnim iskustvima i razmišljanjima nekoliko klanjateljica o ovom zavjetu.

S. Jagoda Nikić u nedjelju nam je ukratko predstavila svoju radnju za doživotne zavjete, a potom smo sudjelovale u liturgiji Cvjetne nedjelje koja je započela blagoslovom grančica u crkvenom dvorištu i procesijom do crkve. Ljepoti euharistijskog slavlja dale smo svoj doprinos čitanjem i pjevanjem. Još jedan veliki znak ljubavi i pažnje doživjele smo u obitelji naše s. Lucije Bijelić, gdje smo bile pozvane na ručak i popodnevno druženje.

Zahvalne smo Gospodinu za obilje radosti koju nam je darovao po ovom susretu. Također želimo reći hvala i našim sestrama u Vidovicama na pozivu i otvorenom srcu, pažnji i sestrinskoj ljubavi koju smo doživjele tih dana, a posebno za osobno iskustvo svake od njih o radosti i zahtjevnosti poslanja u ovom mjestu. U ovoj župi one su doista glasnice Uskrsloga koje poput prvih učenika nastoje njegovu radost svjedočiti svima koje on stavlja na njihove životne putove.

Otvorimo svoja srca Gospodinu kao bismo u ovim danima mogle biti ispunjene svjetlom i radošću Uskrsa!

Prethodni članakDUHOVNA OBNOVA U VRSARU
Sljedeći članakPJESNIČKO GOSTOVANJE S. TOMISLAVE KATE ĆAVAR