DUHOVNA OBNOVA U VRSARU

1382

Prekrasno sunčano subotnje popodne, 24. ožujka 2012. članice Zajednice Krvi Kristove iz Vrsara posvetile su duhovnoj obnovi koju je vodila s. Ana Marija Antolović. Susret smo otpočeli molitvom i pjesmom Milosti je čas.

Svoje razmišljanje s. Ana Marija temeljila je na poruci pape Benedikta XVI. za Korizmu 2012.: „Pazimo jedni na druge da se potičemo na ljubav i dobra djela“ (Heb 10, 24).

Naglasak je bio na pazimo. Pazimo jedni na druge, prije svega na svoje najbliže, obitelj, djecu, roditelje, susjede, suradnike na poslu… Gospodin poziva svakoga od nas da se pobrinemo za one oko nas. Današnji svijet je „gladan“ ljubavi, dobrote, pažnje… Božja zapovijed ljubavi je uvijek suvremena, ali i zahtjevna. Dobro postoji, postoje dobri ljudi oko nas u našoj sredini u našoj blizini… Svatko od nas je pozvan biti takav i to uz Božju pomoć može i treba biti, jer je Bog „dobar i dobrostiv“ (Ps 119, 68).

„Paziti“ na druge uključuje brigu za njihovo tjelesno, moralno i duhovno dobro. Pri kraju duhovnog razmišljanja razmijenile smo iskustva: koliko smo spremne i otvorene „paziti“ na svoje najbliže? Iz svjedočanstava bilo je očito kako je to nekada teško i mukotrpno. Prvi dio susreta zaključili smo molitvom prikazanja Krvi Kristove uz spontane zazive.

Nakon kraće pauze i zajedničkog fotografiranja slijedilo je Euharistijsko slavlje, vrhunac Gospodinove pažnje prema svima nama!

Zahvalne smo Gospodinu i s. Ani Mariji za ovo kratko, ali duhovno bogato vrijeme!

Prethodni članakSRETAN USKRS
Sljedeći članakJUNIORSKI SUSRET