Vojnik kopljem otvori Isusu bok i odmah poteče krv i voda!

1230

Ova antifona svetkovine Presvetog Srca poziva nas na promatranje Isusa raspetog, za nas probodenog. Iznova razmatrajmo krv i vodu koje izviru iz Isusova probodenog srca, znakovi sakramenata krštenja i euharistije, na kojima je utemeljena i od kojih živi Crkva.

Učimo sa svetom Marijom De Mattias ulaziti u otvoreni bok Isusa raspetog i u njega polagati svoje strahove, kako piše sestri Celestini Barlesi u travnju 1843. (pismo 229):

* * * * *

Slava Krvi Isusa Krista

Predraga kćeri u Isusu!

Šaljem [osobu] u Pescasseroli kako bih dobila nešto milostinje za našu gradnju, za koju se nadamo da će biti dovršena krajem lipnja, ali ne u cijelosti, nego samo jedna četvrtina.

Svoje bojazni stavite u otvoreni bok Isusa Raspetog i budite mirna. Recite često: O moj Isuse, neka tvoj križ bude u mom srcu, a ja u tvom boku. Prigrlite, kćeri, ovaj križ i budite mirna, jer služimo Bogu mira, koji će nas jednog dana ujediniti u svetom raju, kako bismo ga uživale u svu vječnost.

Preporučujem Vam nježnu pobožnost prema našoj dragoj Majci, presvetoj Djevici Mariji. U strahovima, tjeskobama i nevoljama s povjerenjem se utječite našoj osloboditeljici i vidjet ćete čuda. Vi znate da mi nemamo nikog drugog, osim Isusa i Marije, oni su nam sve.
Kćeri, nemam Vam što drugo reći, osim da puno, puno molite za mene bijednu, jer mi je potrebna pomoć. Ja Vas neću prestati nositi u srcu i u svojoj bijedi moliti Djevicu, da Vas u svakom trenutku blagoslivlja i čuva za blaženo Kraljevstvo. Oprostite mi kad Vam ne pišem, Vi znate kako mi je.

Od srca služimo Bogu i posvećujmo se, kćeri, jer to je naše zvanje. Isus i Marija neka uvijek budu u našim srcima. Blagoslivljam Vas. U žurbi sam.

P. S. Pišite mi često, jer ponekad pomislim da izgledate previše daleko, ali u Gospodinu blizu. Ta me misao tješi.

M. D. M.

Kratka molitva:
O Isuse, neka tvoj križ bude u mom srcu, a ja u tvom boku!