Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu

1031

Ova antifona donosi redak iz Ivanovog evanđelja (6,56): “Tko jede moje tijelo i pije moju krv, ostaje u meni i ja u njemu”, što nas podsjeća da pričest znači prebivati u Isusu i dopustiti mu da u nama djeluje.

Sveta Marija De Mattias blagoslivlja Isusa koji je iz ljubavi prema nama prolio svoju Krv i samog sebe ostavio u Presvetom Sakramentu kako bismo ga primali u svoja siromašna srca. To preporučuje sestri Caterini Palombi (pismo 588):

* * * * *

Slava Krvi Isusa Krista

Predraga kćeri u Isusu!

Vaše pismo primila sam s velikim zadovoljstvom. Preporučujem Vam da nikad blagdanima ne propustite molitvene sastanke s udrugama i da se protiv sotone oboružate s puno molitve i šutnje. Ne propuštajte nikada svetu pričest bez dopuštenja ispovjednika. U ispovijedi budite kratki i to recite i drugim suradnicama.

Puno radimo na odgoju djevojčica i još nađemo vremena u kojemu se zadržimo do nogu raspetoga, gdje se naša duša zapali svetom ljubavlju prema njemu.

Imamo i drugih briga za dobar napredak samostana što nam je jako važno. Hrabro, draga moja kćeri, sa svetom strpljivošću sve se postiže. Budite radosna i mirna.

Doći će Maria Agnese kako bi vam pomogla. Ona je jako dobra. Vi je naučite lijepo govoriti kako bi ispravila izgovor svoga kraja.

Uvjerene smo, ukoliko budemo slušale, da ćemo mnoge duše pridobiti za Isusa Krista.

Ja sam u Rimu iz poslušnosti. Imam križ koji mi je jako drag, jer sam došla iz poslušnosti.

Blagoslovljen bio moj Gospodin Isus Krist, koji je iz ljubavi prema nama htio umrijeti u okrutnim mukama i proliti Krv do zadnje kapljice, te nam ostaviti cijelog sebe u Presvetom Sakramentu i zatvoriti se u naša siromašna srca. Ako budemo imale sreće, pa nas stigne puno trpljenja, radujmo se što ćemo na neki način moći iskazati ljubav prema našem Zaručniku.

Zasada ništa više. Neka Vas blagoslovi Bog. U žurbi sam

ponizna službenica
Marija De Mattias

Rim, 30. lipnja 1855.

Kratka molitva:
Kalež koji blagoslivljamo, zajedništvo je Krvi Kristove!

 

Prethodni članakMoje je tijelo pravo jelo, moja je krv pravo piće
Sljedeći članakŽelim Božji kruh, a to je tijelo Isusa Krista od roda Davidova, za piće želim njegovu Krv, a to je neraspadljiva ljubav. (Sv. Ignacije Antiohijski)