9. LJETNI KAMP U CENTRU „SANGUIS CHRISTI“ NA OLIBU

1763

Ove je godine na otoku Olibu održan 9. ljetni kamp u Centru „Sanguis Christi“ sestara Klanjateljica Krvi Kristove. U prvoj grupi od 17. do 24. srpnja 2017. sudjelovalo je 12 djevojaka – 6 srednjoškolki i 6 studentica, dok su voditeljice kampa bile s. Laura Cukar i s. Melita Petra Kraševac. Tema kampa bila je „Susret s Bogom u svakodnevnici“.

Svako jutro započelo je molitvom Časoslova, a nakon doručka uslijedila je tema dana uz razmatranje biblijskog teksta. Poveznica između odabranih evanđelja bili su likovi žena (siromašna udovica, žena koja boluje od krvarenja i Jairova kći, Sirofeničanka) koje su nam poslužile kao primjer potpunog predanja, poniznosti i povjerenja u Boga, a u Blaženoj Djevici Mariji prepoznale smo uzor vjere koji želimo slijediti. Svaku smo večer dijelile svoja razmišljanja koja je u nama pobudio biblijski tekst, a slušajući jedne druge imale smo priliku bolje se upoznati i spoznati koliko je Bog dragocjen u životu svake od nas. Pustinja, odnosno dan proveden u šutnji, bio je rezerviran za osobni susret s Bogom. U toj je tišini Gospodin ponajprije progovorio svakoj od nas u njezinom srcu te smo ga, osluškujući i promatrajući prirodu, prepoznale kako u najmanjem kamenčiću tako i u šumu valova i pjevu ptica. Duhovnom je rastu i razvoju pridonijelo i zajedničko moljenje krunice, euharistija te euharistijsko klanjanje tijekom kojeg smo zahvaljivale Gospodinu na svim primljenim milostima i darovima, a svaki je dan bio obogaćen i pjesmama kojima smo slavile Boga.

Vrijeme provedeno na Olibu duhovno nas je obogatilo, dalo nam snage da ostanemo postojane u molitvi, da donosimo Krista svima koje susrećemo na svom životnom putu te umijemo prepoznati Isusa u osobi pokraj sebe.

Dorotea i Sabina
25. 7. 2017.

Prethodni članakOPROŠTAJ U SINDELFINGENU
Sljedeći članakMLADI IZ KUTINE U CENTRU „SANGUIS CHRISTI“