SLAVLJE KLANJATELJICA U AUSTRALIJI

1894

Sestre Klanjateljice Krvi Kristove iz Adelaide i Sydney-a svečano su proslavile 150. obljetnicu smrti svoje utemeljiteljice svete Marije De Mattias i 25. obljetnicu redovničkih zavjeta sestre Matije Pavić u crkvi sv. Nikole Tavelića u Sydney-u, 24. kolovoza 2016.

Na slavlju se okupio veliki broj vjernika iz hrvatskih katoličkih centara u Sydneyu. Prigodni program održan prije sv. Mise u kojem su sudjelovale sestre Klanjateljice Krvi Kristove i članovi Zajednice Krvi Kristove, okupljenima je približio lik svete Marije De Mattias i njezin apostolski žar za spasenje duša.

Sveto Misno slavlje u 10 sati predslavio je fra Petar Horvat, voditelj HKC-a St. Johns Park, uz koncelebraciju fra Josipa Kešine, voditelja HKC-a Blacktown u kojem pastoralno djeluje s. Matija, te uz asistenciju dvojice franjevačkih bogoslova iz Zagreba, fra Dane Bošnjaka i fra Marinka Vidovića.

Vrijedno je spomenuti da je ova proslava bila podržana i lijepim brojem vjernika koji su zajedno sa sestrama organizirali bogati ručak uz koji smo nastavili slavlje u međusobnom i slavljeničkom druženju slaveći Gospodina za život i djelo sv. Marije De Mattias i sestre Matije.

Slavica Turčić i s. Matija Pavić
Sydney, 24. 8. 2016.

Prethodni članakKLANJATELJICE KRVI KRISTOVE OBILJEŽILE 150. GODIŠNJICU SMRTI SVOJE SVETE UTEMELJITELJICE
Sljedeći članakMILOSRĐE MU JE IME