DOĐI, GOSPODINE ISUSE!

937

Naša mala banjalučka Zajednica Krvi Kristove imala je 30. studenoga 2019. jednodnevnu adventsku duhovnu obnovu, koju je vodila sestra Marija Pranjić.

Nama već poznata dvorana u samostanu sestara Klanjateljica u Budžaku dočekala nas je prigodno uređena. Sve je odisalo adventski. Ovoj duhovnoj obnovi pridružile su se i 4 članice Zajednice Krvi Kristove iz Bosanske Gradiške zajedno s njihovom voditeljicom sestrom Amatom Anđelić. Tema je bila baš kako se i priliči dan uoči početka Adventa!

U želji da se i dušom pripremimo za Božić, a ne samo spremanjem, pečenjem kolača i kupovanjem darova, bila nam je ovo odlična prilika da se svaka od nas zapita kako priprema Isusu put za njegov dolazak? S. Marija nam je ponudila 4 koraka: slušati, gledati, čekati, spremnost. U prvi mah se čini vrlo jednostavnim, no kad smo počele o tome razmišljati i razgovarati, vidjele smo da će posao biti veoma zahtjevan. Ali upravo u tome i leži naša želja da dadnemo svoj doprinos kako bi ovaj Božić doista lijepo dočekale i svom ga dušom proživjele zajedno s članovima naših obitelji.

U završnoj molitvi ovoga dana donijele smo Bogu sve naše želje i molile ga da blagoslovi sva naša nastojanja.

Hvala sestri Ancilli Vukoja, voditeljici naše Zajednice, i svim sestrama koje su nam omogućile ove prelijepe trenutke u njihovu domu. Hvala sestri Mariji na pažljivim riječima i otvorenim dijalozima s nama, kao i vođenju kroz dan s jednom posebnom lakoćom.

U vjeri, nadi i radosti očekujemo Kristov dolazak!!!

Antonija
Banja Luka, 3. 12. 2019.

Prethodni članakTRADICIONALNI KONCERT U ŽUPNOJ CRKVI SVETE ANE – BJELOVAR
Sljedeći članakGOZBA LJUBAVI U BREZOVICI