HODOČAŠĆE U LUDBREG

1125

Po želji članova Zajednice Krvi Kristove (ZKK) iz Banja Luke organizirale su sestre Klanjateljice Krvi Kristove 28. rujna 2019. hodočašće u svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg. Na iznenađenje svih javio se osim članova ZKK velik broj vjernika, tako da se autobus napunio hodočasnicima.

Taj dan bio je zaista blagoslovljen i za sve hodočasnike ispunjen molitvom i pjesmom. U Ludbregu nas je dočekao župnik vlč. Josip Đurkan i voditeljica ZKK gđa Marija Kosec koja nas je srdačno primila i počastila sa svojim suradnicama kavom, sokom, čajem i kolačima.

Nakon posjete kapelici Sv. Križa gdje se dogodilo Ludbreško čudo, slavio je za nas svetu misu fra Tomislav Svetinović, župni vikar s Petrićevca – Banja Luka, koji je i sam bio sudionik hodočašća. Prije svete Mise pozdravio nas je domaći župnik i kroz petnaestak minuta objasnio važnost ludbreškog čuda i samog Ludbrega kao mjesta hodočašća kroz 6 stoljeća. Vjernici su imali priliku pristupiti sakramentu pomirenja, a za vrijeme misnog slavlja i svetu pričest pod obje prilike, što je za neke bio pravi doživljaj.

Nakon svete mise imali smo slobodno vrijeme za ručak i razgledavanje grada. Prije samog polaska kući, proveli smo sat vremena u klanjanju pred relikvijama Krvi Kristove i imali priliku preporučiti se snazi i moći našeg Otkupljenja te donijeti potrebe svih onih koji su se preporučili u naše molitve. Na izlasku iz grada posjetili smo i Zavjetnu kapelu Hrvatskog sabora, gdje se okupljaju svake godine tisuće hodočasnika na Svetu nedjelju.

Ispunjeni snagom Krvi Kristove krenuli smo kući, oduševljeni hodočašćem i zahvalni što nam je Gospodin darovao lijepi dan radosnog susreta s Njim i međusobno.

s. Ancilla Vukoja
Banja Luka, 9.10.2019.

Prethodni članak140 GODINA OD DOLASKA KLANJATELJICA U BOSNU
Sljedeći članakSVETI GAŠPAR DEL BUFALO