LJETNI KAMP 2019. NA OLIBU

1567

Otok Olib je i ove godine od 23. do 31. srpnja, jedanaestu godinu zaredom, bio mjesto susreta i prijateljevanja s Bogom i dragim ljudima za sve koji su sudjelovali u ljetnom kampu za mlade u organizaciji sestara Klanjateljica Krvi Kristove.

Tema o kojoj su sudionici razmišljali bila je „Krv Kristova – naša nada“ budući da je mjesec srpanj posvećen Krvi Kristovoj. Uz bogatstvo duhovnih sadržaja: euharistija, euharistijsko klanjanje, svakodnevna molitva časoslova, kateheze, krunica Krvi Kristovoj, Gospina krunica…, mladi su imali prilike uživati i u blagodatima mora i ostalih ljepota otoka Oliba. Posebice u izlasku sunca kojeg su neki od sudionika revno „dočekivali“ svakog jutra te im nije bilo teško ustati „prije zore“ kako bi uživali u ljepoti Božjeg stvaralačkog djela.

Ovogodišnji kamp animirale su s. Melita Petra Kraševac, s. Laura Cukar i s. Ivana Husnjak, a ljepoti našeg boravka na Olibu doprinijele su i sestre olipske zajednice, s. Krescencija Delaš i s. Rozarija Ćurić, kojima zahvaljujemo za otvoreno srce, radost zajedništva, pomoć i podršku.

U završnom vrednovanju mladi su istaknuli kako je za njih to bilo sedam milosnih dana ispunjenih Božjom prisutnošću u kojima su imali prilike produbljivati svoju vjeru kao i vrijeme rađanja novih prijateljstva te dijeljenja životnih iskustava.

O svemu rečenome lijepo svjedoče i sljedeća dva osvrta samih sudionika kampa:

Kao dugogodišnji sudionici kampa želimo reći da nam je ove godine bilo najljepše do sada. Dvanaest mladih i tri sestre jako se brzo povezalo pa je cijelo vrijeme vladala opuštena i zabavna atmosfera. Program je bio izvrstan spoj duhovnog i rekreativnog. Sestre su svakodnevno pripremile korisne kateheze, a ni hrane nije nedostajalo. Ove godine imali smo priliku družiti se s mladima iz drugih zemalja kao što je Švicarska i Ukrajina. Sviđa nam se što na kampu sudjeluje manji broj sudionika jer baš to doprinosi intimnijoj atmosferi. Hvala od srca sestrama za organizaciju i trud.

Lucija i Filip

Rođen sam i živim u Švicarskoj te drugi put sudjelujem u ljetnom kampu na Olibu. Dolazim dušu i tijelo odmoriti, ali i družiti s mladima iz Lijepe naše, s ciljem da se možda jednog dana vratim u Hrvatsku. Naše drage sestre Laura, Ivana i Melita uz nas su u lijepim razgovorima, predavanjima, molitvi, kuhinji, ali i u spontanom druženju. Jako je lijepo iskustvo biti sudionikom kampa, slaviti Gospodina, razmišljati o temi dana, ući malo u tišinu i jednostavno uživati svaku sekundu uz predivne ljude. Hvala svima!

Ivan

 

s. Ivana Husnjak
kolovoz 2019.

Prethodni članakUbod kopljem probo je srce Sina Božjega: potekle su krv i voda, potok koji pere grijehe svijeta
Sljedeći članakLJETNI KAMP 2019. NA OLIBU