Želim Božji kruh, a to je tijelo Isusa Krista od roda Davidova, za piće želim njegovu Krv, a to je neraspadljiva ljubav. (Sv. Ignacije Antiohijski)

1006

Ova antifona od spomendana svetog Ignacija Antiohijskog, sadrži gorući zov euharistijskom kruhu i krvi, koji je svetac uzviknuo neposredno pred mučeništvo.

I sveta Marija De Mattias je svjesna spasenjske vrijednosti ovog sakramenta, jer je izvor vječnog života, ključ koji otvara nebeska vrata. Između ostaloga, ovo preporučuje sestrama Klanjateljicama u Orte (pismo 569):

* * * * *

Slava Krvi Isusa Krista

Poticaji i obavijesti
Sestrama Predragocjene Krvi Gospodina našega Isusa Krista

Orte, studeni 1854.

Predrage kćeri u Isusu,

ne gubimo vrijeme: Bog nas je pozvao na svetost, koja se sastoji u ljubavi prema Isusu Kristu i zalaganju za spasenje duša.

O, kolika je utjeha smjeti trpjeti za spasenje duša, koje Isusa Krista stoje Krvi!

Možemo im pomoći svojim dobrim primjerom i svetim Pravilima vjere, pokazujući uvijek veliku borbu protiv grijeha i ljubav prema krepostima.

Govorimo uvijek ispod glasa i s velikom blagošću u nazočnosti blagoslovljenog Boga mudre riječi, koje prosuđuju, djelotvorne su i dobrohotne, snažne u načelu. Osim toga, mislimo na ispunjenje naše žrtve za Isusa Krista, imajući na pameti riječi koje je izrekao jedan sluga Božji – Bog uvijek pred očima, Isus Krist u praksi, život u žrtvi!

Ne mogu vjerovati da među mojim ljubljenim kćerima ima onih koje rade na zadovoljavanju vlastitih prohtjeva. Čini mi se to nemogućim. Trebamo biti s Isusom Kristom raspete, s ovom razlikom što je Isus Krist bio s glavom, a mi bez glave – kako je rekao jedan sluga Božji.

Drage moje, ne uzimajmo stvari u krivom smislu i pazimo, jer đavao nastoji razbiti naše jedinstvo i naš mir: O, moj Bože, učini nas jakima u tvrdoj borbi protiv pakla, na slavu svoje predragocjene Krvi.

Veliko povjerenje u Boga i ne bojmo se: radimo s Bogom i na zadovoljstvo ljubljenog srca Isusa Krista. O, drage moje, ne bih željela raditi drugo, osim propovijedati Isusa raspetoga cijelom svijetu! Ljubimo Isusa raspetog, sestre, ljubimo Isusa raspetog!

Pravo je čudo presvete Euharistije živjeti u svijetu, a biti daleko od svijeta kao u strogoj klauzuri. Predrage moje kćeri, ovaj siromašni Institut sličan je apostolskoj zajednici Isusa Krista. Apostoli su bili siromašni, nepoučeni, grubi, itd. S njima se poslužio Isus Krist u širenju svoje Crkve. I na kraju, umrli su za Isusa Krista. Tako i nas otrcane, neznalice, neotesane, itd. pozvao je na veliko Djelo, a to je promicanje klanjanja i primjenjivanja zasluga Krvi Isusa Krista, buđenje pameti i pripremanje duša za primanje svetih sakramenata, koji su vječni izvori iz kojih izvire rijeka balzama vječnog života i otvara nam vrata raja.

Molite, drage moje, kako ne bismo pokvarile planove blagoslovljenog Boga.

Mislimo na to da naša djela ne koriste ništa, ako nisu potkrijepljena zaslugama Krvi Isusa Krista. O, moj Bože, blagoslovi naše želje!…

Kratka molitva:
Krvi Kristova, koja u Euharistiji pojiš i čistiš duše, spasi nas!

 

Prethodni članakTko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu
Sljedeći članakKraljevstvo nebesko pripada onima koji su prezreli život svijeta i primili su nagradu kraljevstva koji su oprali svoje haljine u krvi Janjetovoj