Otkupio si nas, Gospodine, krvlju svojom, iz svakog plemena, jezika, puka i naroda i učinio si nas kraljevstvom Bogu našemu.

747

Antifona iz Večernje na svetkovinu Svih Svetih, poziva nas na sudjelovanje u nebeskoj liturgiji: “Dostojan si uzeti knjigu i otvoriti pečate njezine, jer si bio zaklan i otkupio krvlju svojom za Boga ljude iz svakog plemena, jezika, puka i naroda, i učinio ih Bogu našemu kraljevstvom i svećenicima.” (Otk 5,9-10)

Sveta Marija De Mattias želi se ujediniti s ovim nebeskim korom i sa svojim sestrama kako bi cijeli raj odzvanjao himnom slave beskrajnoj Božjoj dobroti. To izražava u pismu upućenom sestri Berenice Fanfani (pismo 495).

* * * * *

Slava Krvi Isusa Krista

Predraga kćeri u Isusu!

Tješi me kad čujem da imate puno posla. O, kolika se slava daje Isusovoj Krvi po zalaganju za spasenje duša. Gospodinove oči su na Vama i na drugim dobrim kćerima.

Kako je lijepa utjeha vidjeti zaručnice Božanskog Jaganjca, Klanjateljice njegove predragocjene Krvi da su jedna volja (Božja), jedna duša i jedno srce, ujedinjene u pjevanju himna zahvalnosti beskrajnoj Božjoj dobroti, koji odjekuje cijelim rajem, dok prinose Krv njegova Sina za pomirenje neba sa zemljom i zemlje s nebom. Kćeri moja, nemojte se obeshrabriti. Kad se nađete u nevoljama, progonstvima, napastima, bolestima i drugim mukama, nemojte se previše prisiljavati, nego mirnoćom duha s ljubavlju otpočinite u Isusovom boku. Nemojte misliti na svoju dušu, nego ljubite onu dragu ranu i u srcu čvrsto zagrlite drago Dobro. I dok osjećamo vlastitu bijedu, koja je sastavni dio onog dragocjenog križa, poškropljenog Božanskom Krvlju (i zato zaslužna kod blagoslovljenog Boga), potiče nas na uzvik: O, slatka patnjo; o, ljubljeni križu, ti si istinsko zadovoljstvo duše koja ljubi, ti me vodiš k istinskoj i savršenoj Isusovoj ljubavi.

Čujem lijepu vijest o školi u Roiate i da je dobro vodi sestra Giovanna. Uzdajmo se jako u Gospodina…

Trebala bih vam prenijeti i druge stvari, ali zbog slabog zdravlja zasada ne mogu.

Neka vas sve blagoslovi Bog. Ja sam

najodanija u Gospodinu
Marija De Mattias
od Križa

Rim, 25. travnja 1852.

Kratka molitva:
Otkupio si nas, Gospodine, krvlju svojom,
i postadosmo kraljevstvo Boga našega!

 

Prethodni članakU Krvi Kristovoj imamo otkupljenje, oproštenje grijeha
Sljedeći članakTvoja Krv, o Kriste, Jaganjče bez mane, cijena je naše slobode