Tvoja Krv, o Kriste, Jaganjče bez mane, cijena je naše slobode

665

Ova antifona iz Večernje druge korizmene nedjelje, podsjeća nas da je Kristova Krv cijena naše slobode, što potvrđuje Petar u svojoj poslanici (1,18-19): “Znajte da niste otkupljeni nečim raspadljivim – srebrom ili zlatom – od svoga ispraznog, od otaca baštinjenog načina života, nego dragocjenom krvlju Krista, Jaganjca nevina i bez mane.”

Sveta Marija De Mattias poziva na uzdizanje glasa i srca u davanju hvale Gospodinu i osvajanje duša za raj, širenjem Djela predragocjene Krvi u Francuskoj. O tome piše sestri Celestini Meyer (pismo 779).

* * * * *

Pisano 2. prosinca 1857. i odmah poslano

Predraga i ljubljena kćeri u Isusu Kristu!

Obradovala sam se u Krvi Isusa, našeg dragog i ljubljenog Zaručnika, dok sam čitala Vaše pismo, ispunjena onom milinom koju dobrota Svevišnjega ulijeva u Vaše srce. Uzdignimo svoj glas i svoje srce, dobra moja kćeri, i dajmo mu hvalu, jer je dostajan: pune povjerenja i hrabrosti, s osjećajima duboke poniznosti, zahvalimo mu za milost poziva u ovaj sveti Institut, koju nam je dao. Ja sam prebijedno biće i velika neznalica. Blagoslovljen bio Bog koji je na mene svrnuo svoj ljubazni pogled. Što ću Vam još reći o ugodnom osjećaju koji uživa moje bijedno srce kad pomisli na sve svoje drage kćeri, a posebice na Vas, predraga moja?

Samo Bog zna koje nježne osjećaje imam prema svima vama i molim dobrog Isusa da vas sve posveti, a na kraju nas ujedini u slavi svetog raja.

Što se tiče zavjetovanja 18 mojih kćeri ostajem kod dogovora i neizmjerno sam zadovoljna. Zahvaljujem Bogu. Neka ih Bog blagoslovi i ispuni svojim mirom. Ostajem u nadi da će se u tim krajevima sve više širiti Djelo predragocjene Krvi, kako to već nastojimo. To je najučinkovitije sredstvo za pridobivanje duša u raj. Hrabro i s povjerenjem također u Presvetu Djevicu Mariju. Budimo sigurne u njezinim rukama. Budimo radosne. Tješi me također kad čujem koliko Bog u svojoj providnosti blagoslivlja ovu pobožnu Družbu. Neka je dovijeka blagoslovljen. Također sam jako radosna zbog širenja Djela predragocjene Krvi u tim krajevima. Slava Krvi raspetog Isusa…

Čula sam da su umrle dvije moje kćeri. Neka ih Bog primi u svoju slavu, a ja ću se pobrinuti da se za njih prinesu potrebne molitve.

Što se tiče fizičkog zdravlja vodite brigu i ne naprežite se iznad svojih sila. Vjerujem da će vam Bog uvijek pomagati svojom milošću. Živite radosne u Gospodinu, a ja po Vama sve blagoslivljam i Vaša sam

najodanija
Marija De Mattias
Vrhovna poglavarica

Kratka molitva:
Krvi Kristova, cijeno naše slobode, spasi nas!

 

Prethodni članakOtkupio si nas, Gospodine, krvlju svojom, iz svakog plemena, jezika, puka i naroda i učinio si nas kraljevstvom Bogu našemu.
Sljedeći članakU Krvi Kristovoj je naša sloboda