U Krvi Kristovoj imamo otkupljenje, oproštenje grijeha

708

Ova antifona iz časoslova Velike srijede poziva nas na hvalu Gospodinu riječima iz Otkrivenja (1,5-6): “Njemu, koji nas ljubi i koji nas je ‘otkupio od grijeha’ svojom krvi i učinio nas kraljevstvom svećenika za Boga, svoga Oca – njemu slava i vlast u vijeke vjekova. Amen.”

Nad ovim riječima razmišlja sveta Marija De Mattias u pismu sestri Berenice Fanfani (pismo 742), te je poziva da srce neprestano zaokuplja ljubavlju prema Isusu koji nas ljubi bez naših zasluga.

* * * * *

Slava Krvi Isusa Krista

Predraga kćeri u Isusu!

Primila sam 8 škuda za stan i hranu Domenike. Novac je stigao su u pravi trenutak. Neka je blagoslovljen Bog dovijeka. Kćeri, budite hrabra. Isus nas beskrajno ljubi bez ikakve naše zasluge. Ljubimo ga jako, jako, jer dostojan je biti ljubljen. Ljubimo ga također i zbog velikog dobra otkupljenja i zbog Krvi koju je htio proliti iz ljubavi prema nama. Neka naše srce bude uvijek zaokupljeno Isusovom ljubavlju, sretno kad bi trebalo i umrijeti za Isusa, Mariju i Josipa. Neka ono bude sva naša nada…

Vjerujem da ću ubrzo doći. Puno molite. Neka Vas Bog blagoslovi u nadi da ću uvijek čuti lijepe vijesti. U žurbi sam.

Acuto, 13. ožujka 1857.

najodanija u Gospodinu
Marija De Mattias

Kratka molitva:
Blagoslovljena Krv Isusa Krista! Navijeke blagoslovljena!

 

Prethodni članakDođite, poklonimo se Kristu Sinu Božjemu, koji nas je otkupio svojom krvlju.
Sljedeći članakOtkupio si nas, Gospodine, krvlju svojom, iz svakog plemena, jezika, puka i naroda i učinio si nas kraljevstvom Bogu našemu.