DUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE

1105

U nedjeljno poslijepodne 31. ožujka 2019., u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100, upriličena je korizmena duhovna obnova za ASC pridružene i članove Zajednica Krvi Kristove.

Na početku susreta, 40-tak okupljenih sudionika pozdravila je sestra Augustina Barišić, predsjednica Povjerenstva za zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene. Nakon pjesme i molitve u samostanskoj kapelici uslijedila je meditacija i osobna molitva nad pismima svete Marije De Mattias.

Nakon kratke stanke, s. Mara Matijević održala je predavanje na temu Marija De Mattias, učenica i učiteljica.

Kroz predavanje, s. Mara je na način iskusne predavačice prikazala Isusa Krista kroz lice milosrđa nebeskog Oca, nakon čega je prisutne podsjetila i o duhovnom profilu, odnosno identitetu, iskaznici i putovnici te pripadnosti Zajednici Krvi Kristove, koja se izgrađuje prema identitetu prve kršćanske zajednice (Dj 2, 42-47). Govorila je i o Mariji De Mattias kao učenici i učiteljici, ali i o ženi vjere te o svetosti Marije De Mattias koja je rasla u običnosti svakodnevnog života. Zapravo, ondje gdje je Marija živjela, milost ju je pratila i stavljala pred izazove koji su bili primjereni njezinoj osobi i dobi.

Klanjanje u kapelici pred Presvetim Oltarskim Sakramentom animirala je s. Augustina, a kroz to vrijeme bila je prigoda za sakrament pomirenja.

Euharistiju je predslavio vlč. Damir Ocvirk, župnik zagrebačke župe svetog Josipa – Trešnjevka. S. Domagoja Ljubičić, kao i svaki put u ovakvim prilikama, animiranjem liturgije, pjesmom i orguljskom pratnjom uzveličala je misno slavlje četvrte korizmene nedjelje.

Bilo je to iskustvo milosti, obnova duha, duše i tijela, kako su sudionici duhovne obnove izjavljivali na kraju.

A.B. & V.A.
Zagreb, 2. 4. 2019.

Prethodni članakKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE KROZ BIBLIODRAMU
Sljedeći članakMARTINA I BILJANA PRIMLJENE U POSTULATURU