VIDEO: OBNOVA ZAVJETA MLADIH SESTARA

531

U nedjelju 29. siječnja 2023. u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu, u samostanskoj kapelici Marije Suotkupiteljice, dvije juniorke s. Martina Bukarica i s. Biljana Kostić obnovile su svoje redovničke zavjete.

U prisutnosti regionalne poglavarice s. Zdravke Leutar i dviju svjedokinja s. Damjane Kovačević, regionalne tajnice te s. Ankice Krupnicki, odgojiteljice sestara juniorki, sestre Martina i Biljana su pred zajednicom vjernika javno obnovile svoje zavjete i tako se obvezale pripremati za potpuno predanje Gospodinu.

Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. mr.sc. Stjepan Šoštarić, dušobrižnik zajednice sestara u Ivancu. U svojoj propovijedi vlč. Stjepan je predivno povezao nedjeljnu poruku blaženstava i življenja triju zavjeta: čistoće, siromaštva i poslušnosti. Osvrnuo se na blago kraljevstva nebeskoga radi kojega se isplati sve podnositi, biti siromašan duhom i imati čisto srce, ohrabrivši tako ove dvije mlade sestre da radosno žive svoj poziv i poslanje u svijetu.

Sestre, postulantice i kandidatica ove zajednice obogatile su misno slavlje, te su zajedničko slavlje nastavile u blagovaonici zajednice.

s. Ankica Krupnicki
Ivanečki Vrhovec, 29. siječnja 2023.

Prethodni članakKNJIŽNICA „SVETI JOSIP“ – OAZA MIRA U CENTRU BIHAĆA
Sljedeći članakOBNOVA ZAVJETA MLADIH SESTARA