REGIONALNA POGLAVARICA U POSJETI SESTRAMA U AUSTRALIJI

463

Tijekom mjeseca ožujka 2023. s. Zdravka Leutar, regionalna poglavarica, boravi u službenom pohodu zajednicama sestara Klanjateljica Krvi Kristove koje djeluju u Australiji, u Adelaide i Sydney-u.

Njezin dolazak iskreno je razveselio nas sestre koje djelujemo na ovom kontinentu daleko od Domovine, ostalih zajednica u Regiji i članova svojih obitelji.

Sestre iz obje zajednice okupile su se u Sydney-u na zajednički susret sa s. Zdravkom i po njoj osjetile ljepotu međusobnog zajedništva i povezanost s cijelom Regijom. Tako smo, 10. ožujka, započele s vizitacijom kroz koju nas je vodila s. Zdravka. Prvi dio bio je prožet bogatim i poticajnim duhovnim sadržajem, a drugi dio je bio radni, uključujući vrednovanje života i djelovanja nas Klanjateljica na Australskom tlu.

Otvorenost i raspoloživost voditeljice bio je i nama pomoć u iskrenom dijeljenju naših životnih iskustava zajedničkog života na ovim prostorima, gdje je od velike važnosti prisutnost nas Klanjateljica i blizina krvi Kristove svim ljudima s kojima se susrećemo i koji su ranjeni, gladni Boga i često na raznim životnim periferijama.

Drugi dan nastavile smo naše zajedništvo izletom u prirodu, diveći se i slaveći Boga za sve stvoreno. Bio je to pravi pogodak nakon radnog dana kada smo se sve malo opustile i uživale jedna s drugom i u ljepotama Božje prirode.

Zahvalne smo Bogu koji je divan u svakoj od nas, koji je prisutan u svemu stvorenom, a zahvalne smo i s. Zdravki za njezino služenje cijeloj našoj Regiji. Neka ljubav i snaga Krvi Kristove obnove naša srca i neka nas sve nadahnjuje u našem služenju.

Iz Australije: s. Ljilja Muzić

Prethodni članak51. VIJEĆANJE REDOVNIČKIH ODGOJITELJA I ODGOJITELJICA U LUDBREGU
Sljedeći članakREGIONALNA POGLAVARICA U POSJETI SESTRAMA U AUSTRALIJI