KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA DJECU

239

U subotu, 18.3., u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci održana je korizmena duhovna obnova za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Sudjelovalo je 40 djece od 2 do 9 razreda, iz župa Banja Luka, Bosanska Gradiška, Budžak, Petrićevac i Presnače, te jedna mala gošća iz Slovenije.  Animatorice susreta bile se s. Loreta Stipić i Blaženka Ivekić, vjeroučiteljica. U pratnji djece bili su njihovi župnici vlč. Žarko Vladislav Ošap, p. Tomislav Topić, mons. Ivica Božinović, te g. Dominik Šimić.

Nakon međusobnog upoznavanja putem “paukove mreže”, djeca su upoznala i banjolučku katedralu sv. Bonaventure, u kojoj su zajednički izmolili križni put. U dvorani su, kroz radionicu, nastavili razmišljati o Crkvi i svojoj ulozi u njoj.

Nakon radionice i zajedničkog ručka susret je nastavljen tombolom, te nakon višesatnog radosnog druženja završen podjelom pohvalnica svim sudionicima.

Djeci se kratko obratio i biskup banjolučki Franjo Komarica, vidno oduševljen ovim susretom, dječjom radošću i njihovom ljubavlju prema Crkvi.

Ovaj susret svesrdno je podržala Zaklada Marija De Mattias kroz projekt “Za život i obitelj”.

 

Nekoliko dojmova sudionika susreta:

“Danas sam zapamtila da je Isus osnovao Crkvu. Hvala Bogu što nam je dao današnji dan.” (Mia)

“Voljela bih da ovo opet bude i da bude što češće.” (Ivana)

“Zapamtio sam da trebam biti iskren.” (Romeo)

“Želim opet doći na ovakav susret, jer volim svoju vjeru i jer volim da se družim.” (Mateo)

“Bogu hvala što smo ovo danas imali.” (Ivano)

“Željela bih opet doći na ovakav susret. Danas samo obnovili znanje, poslušali biskupov govor, igrali tombolu, a i dobro se najeli i zabavili. Naučili smo da je katedrala glavna crkva, da trebamo slušati starije, da smo živa cigla za Crkvu i da smo jedna zajednica.” (Mirjana)

Voljela bih da se opet okupimo, jer sam se danas zabavila. I drago mi je što ima dosta djece.” (Renata)

“Zapamtila sam kako se zove papa, biskup, što je crkva velikim i malim slovom…” (Anđela)

“Danas nam je bilo super, zabavno, družili smo se i upoznali jedni druge. Zapamtila sam mnogo korisnih informacija koji nam mogu pomoći u životu: o sakramentima, katedrali, o našoj divnoj maloj zajednici. Bilo mi je odlično i želim da se vrlo brzo ponovo ovako okupimo. Hvala i na hrani i divnim poklonima.” (Tereza)

Današnji dan i korizmenu duhovnu obnovu ocjenjujem ocjenom 5, ali i više od 5. Željela bih ponovo doći, jer je bilo vrlo zabavno. O onome što sam znala, još sam nešto o tome naučila. Bilo je sjajno!!! Ovo će mi ostati u sjećanju. Hvala svima što su ovo organizirali.” (Sofija)

“Danas smo proveli kvalitetno vrijeme s prijateljima. Saznali mnogo novih informacija: jači smo kad smo zajedno, trebamo slušati roditelje, katedrala je u obliku šatora, jer se Isus ušatorio među nama. Nadam se da će biti još ovakvih susreta.” (Lucija)

“S današnjeg susreta zapamtila sam mnogo interesantnih informacija o našoj vjeri. Obišli smo katedralu i naučili mnogo poučnih priča koje će nam pomoći u kršćanskom životu. Ukratko, jedno lijepo iskustvo koje ću pamtiti. Upoznala sam mnogo zanimljivih ljudi. Uživali smo u radosnoj atmosferi. Željno iščekujem sljedeći susret.” (Una)

“Željela bih ponovo doći, jer je ovaj dan bio zabavan i nezaboravan. Upoznala sam nove ljude,  naučila nove stvari i zabavila se. Zapamtila sam da smo jači kad smo u zajednici, da trebamo slušati roditelje, da je katedrala u obliku šatora. Uživala sam i jedva čekam sličan susret.” (Ema)

TABB

Prethodni članakKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE
Sljedeći članakKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA DJECU