KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE

414

U subotu 25. ožujka 2023. u župi Gospe Maslinske, Zadar – Belafuža, održana je duhovna obnova za Zajednice Krvi Kristove na temu Lice Milosrdnog Oca u mom životu i životu svete Marije De Mattias. Sudjelovali su članovi Zajednicâ iz župe Sukošan sa s. Marom Župarić, župe Belafuža (Zadar) sa s. Davidom Dizdar i iz župe Poličnik s. Fidelis Basić.

Susret je započeo u župnoj crkvi pred Isusom u Presvetom Oltarskom Sakramentu i relikvijama svete Marije De Mattias (za tu prigodu donesene iz župe Ražanac).

Sestra Mara Župarić je susret započela molitvom predanja i uranjanja u Krv Kristovu koja nas pere, liječi i ozdravlja, kojom smo otkupljeni. Otac nebeski dao nam je svoga Sina, ljubav koja ljubi i izgara za nas. Čuli smo zatim odlomak evanđelja svetog Luke o Isusovu dolasku među nas po Utjelovljenju u krilu Presvete Djevice Marije.

Sestra Augustina Barišić je, nakon pozdravnih riječi, kazala: „Svi smo u službi Krista, On nas sve treba da bismo nastavili Njegovo poslanje“.

Sestra Davida Dizdar je svojim svjedočanstvom zahvalila Krvi Kristovoj što možemo uživati u ovom susretu i Njegovoj beskrajnoj ljubavi za sve nas.

Zatim nas je s. Augustina kroz meditaciju vodila u proživljavanju našeg susreta i hoda s Isusom na putu u Jeruzalem na dan Cvjetnice. Hosana Davidovu Sinu! Ulazak u Jeruzalem praćen klicanjem i slavljenjem promijenio se u osudu. Svjetina ubrzo urla i viče: „Raspni ga!“ Razmišljali smo o svojem poslanju u odnosu na Isusovo prolijevanje Krvi na Križu. Čime smo zaslužili biti blagoslovljeni po njegovoj muci, razapinjanju, Krvi? „Krvi Kristova opečati nas, osnaži nas, okupaj nas za naša ostvarenja ljubavi prema bližnjima u potrebi.“ Naše osobno predanje nakon ovog razmatranja izrekli smo na glas ili u tišini srca, što nas je sve duhovno obogatilo. Sve je bilo popraćeno stihovima zahvale Kristu.

Drugi dio bio je posvećen Milosrdnom Ocu, uz riječi pape Franje. Otac naš Nebeski nije prestao objavljivati svoje milosrđe i božansku narav niti jednom stvorenju na Zemlji. Gospodin nas daruje milosrđem, sjedinjuje  s Bogom usprkos grijehu koji sputava čovjeka. Po božanskom milosrđu svaki križ koji nosimo obilježen je pomoću koja nam je darovana,  svi  imamo Šimuna Cirenca. I u ovom razmatranju osjetili smo Kristovu otkupljujuću ljubav po svjedočenju s. Augustine.

Treći dio započeo je novim svjedočanstvom, svi smo se mogli pronaći i uroniti naše živote u Ljubav Očevu po prolivenoj Kristovoj Krvi za sve nas. Marija De Mattias, žena iz Vallecorse svojom odanošću, poslanjem i odgovorom na poziv, zagovara i moli. Njezinim „Krist na Križu je moja snaga“ događaju se čuda, ozdravljenja, milosti, obraćenja. Opet nas je pozvala da širimo ljubav prema svakoj osobi koja nam je stavljena na naš životni put. Ponavlja: „Kristova Krv ne smije biti uzaludno prolivena!“

Susret smo završili klanjanjem koje je vodila s. Davida, moleći i zahvaljujući pred relikvijama sv. Marije De Mattias. Molili smo, pjevali, te se potpuno predali Božjem milosrđu u posvetnoj molitvi Krvi Kristovoj.

Branka Bičić, ZKK Sukošan
Zadar, 25.03.2023.

Prethodni članakKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA UČENIKE ČETVRTOG RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE
Sljedeći članakKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE