ZAJEDNIŠTVO MEĐU DRUŽBAMA ASC I CPPS

565

Klanjateljice Krvi Kristove (ASC) i Misionari Predragocjene Krvi Kristove (CPPS) organizirali su duhovne vježbe za članice i članove vodstva dviju družbi.

Iz svih krajeva svijeta gdje djeluju Klanjateljice i Misionari, okupilo se njih sedamdeset i dvoje od 4. do 11. rujna 2022. u Rimu gdje su produbljivali temu utemeljenu na riječima Heb 4, 16 „… da primimo milosrđe i milost nađemo“.

Uz svakodnevne biblijske refleksije koje su pripremili i izložili s. Patrizia Pasquini (ASC) i p. Benedetto Labate (CPPS), Klanjateljice i Misionari su promišljali nad papinom enciklikom „Fratelli tutti“, zajedno molili i slavili Euharistiju te hodočastili na značajna mjesta svojih osnutaka i utemeljitelja (u Rimu: generalna kuća ASC i Santa Maria in Trivio, Vallecorsa i Acuto, Albano i San Felice – Giano del Umbria).

Po završetku duhovnih vježbi, 12. rujna, Klanjateljice Krvi Kristove i Misionari Predragocjene Krvi Kristove promišljali su o zajedničkom hodu vrhovnih uprava ASC i CPPS.

S. Emanuele Lupi, vrhovni poglavar CPPS, i s. Nadia Coppa, vrhovna poglavarica ASC, predstavili su učinjene korake u zajedničkom procesu. Članice i članovi obiju družbi u grupnom radu su otkrivali zajedničke elemente u djelovanju svojih družbi, podijelili razmišljanja o zajedničkom hodu s vjernicima laicima u vlastitim stvarnostima te definirali planove za budućnost.

Multikulturalnost, različiti jezici, narodi i zemlje iz kojih su došli članovi i članice dviju družbi, dali su priliku svakom za jedinstven doživljaj stvarajući ozračje zajedništva u bogatstvu različitosti.

Sudionici iz Hrvatske bile su dvije sestre Klanjateljice: s. Zdravka Leutar, regionalna poglavarica, i s. Vesna Abramović, regionalna savjetnica, te dvojica Misionara: p. Ilija Grgić, voditelj hrvatske delegature, i p. Marijan Zubak.

Za razumijevanje različitih jezika i prijevod na hrvatski jezik, dragocjena prisutnost u svim danima bila je s. Ana Marija Antolović. Kao članica Vrhove uprave Družbe ASC, u programu je sudjelovala i s. Matija Pavić, vrhovna savjetnica.

s. Vesna Abramović (ASC)
14.9.2022.

Prethodni članakOBNOVA ZAVJETA SESTARA JUNIORKI
Sljedeći članakZAJEDNIŠTVO MEĐU DRUŽBAMA ASC I CPPS