SEMINAR ZA ASC PRIDRUŽENE

473

U organizaciji Povjerenstva za Zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene te s. Zdravke Leutar, regionalne poglavarice Klanjateljica Krvi Kristove, u subotu, 12. studenog 2022., u prostorima samostana u Zagrebu, Miramarska 100, održan je seminar za Pridružene članove Klanjateljica Krvi Kristove (ASC pridružene) na temu: „Krv Kristova, izvor snage i pomirenja“.

Sudjelovale su Pridružene članice i voditeljice Zajednicâ Krvi Kristove kojima one pripadaju te neke članice Povjerenstva.

U ime odsutne predsjednice Povjerenstva s. Ivane Milićević, uvodni dio susreta vodila je s. Augustina Barišić, a uvodnu molitvu Duhu Svetom s. Davida Dizdar.

Sestra Zdravka Leutar, regionalna poglavarica, informirala je nazočne o međunarodnom susretu poglavarica Klanjateljica Krvi Kristove i poglavara Misionara Krvi Kristove održanom u rujnu ove godine, na kojem je bilo govora upravo o vjernicima laicima koji žive i s nama dijele duhovnost Krvi Kristove. Upoznala je sudionice seminara o različitim iskustvima u drugim dijelovima svijeta i načinu na koji se integriraju u suradnji sa sestrama. Istaknula je kako je na internacionalnoj razini vidljiva potreba intenzivnije suradnje sestara i pridruženih članova s misionarima. Potaknula je i skrenula pažnju na važnost pripadnosti te identitetu i duhovnoj povezanosti sa Zajednicom Krvi Kristove koja će trajno otkrivati i njegovati duhovnost Krvi Kristove kroz ljubav Božju koja se i danas očituje po prolijevanju Krvi Kristove radi spasenja svakoga čovjeka.

Uslijedila je i meditacija uz osobno izlaganje doživljenoga, tumačenje i poruke koje su nas obogatile i iznenadile, koliko je bilo snažno zajedničko dijeljenje kroz meditaciju i razmatranje ponuđene slike koja predstavlja Isusa na križu, Mariju pod križem, u rani i sa srcem, kao i okupljeni narod (slika života). Nadalje su sudionice djelile vlastita iskustva života kao ASC pridružene, što im to znači u svakodnevnom življenju te su govorile o svom poslanju.

Nakon kratke pauze, misno slavlje predvodio je p. Stjepan Ivan Horvat, Misionar Krvi Kristove, koji se u propovijedi obratio snažnom porukom kako je potrebno svakodnevno pitati se tko smo, što smo i kakvi trebamo biti? Istaknuo je važnost molitve i vjere u snagu Krvi Kristove, što je i popratio primjerom iz zajednice u kojoj živi. Biti ponizan, malen, praštati i raditi za Gospodina i onda kada nam se ne radi, ali ipak, dijeliti, davati sebe i svoje vrijeme upravo onda kada smo slabi i nejaki.

Na kraju svete Mise, gđa Branka Bakić zahvalila se p. Stjepanu uz prigodni dar.

Nakon pauze za ručak slijedilo je izlaganje s. Zdravke o Percepciji naše ranjivosti i odgovora sve činim novo po snazi Krvi Kristove. Sudionice su s puno zanimanja pratile jer je izlaganje bilo konkretno usmjereno na život praštanja, međusobnih odnosa i sl. Ako sve to živimo u povezanost s Isusom onda naša ranjivost postaje dar i milost jer našu vjeru jača i očituje se bezgranična Božja ljubav prema nama. Uslijedila je radionica: rad u malim skupinama i u velikoj skupini. Sudionice su odgovarale na pitanja poput: Koliko se osjećam zajednicom? Što mi treba u mojoj trajnoj formaciji da živim svoj poziv kao ASC pridruženi član karizme poklonstvene i otkupljujuće ljubavi koja se ogleda u vazmenom Identitetu obilježenom Krvlju Jaganjčevom? Što možemo činiti da poraste broj novih članova ili da se produbi kvaliteta življenja nas koji smo danas ASC pridruženi članovi? Sve članice su aktivno sudjelovale i rasprava je bila iznimno kvalitetna.

Nakon predavanja slijedilo je klanjanje u kapelici samostana koje je pripremila članica povjerenstva Snježana Renić, na koje smo donijeli sve naše najdublje potrebe i zahvalnost za moć i snagu Krvi Kristove koja je naša snaga i naš život. Na kraju susreta s. Zdravka i s. Augustina su još jednom svima zahvalile za sudjelovanje te sestrama miramarske zajednice koje su pomogle u kompletnoj organiziaciji ovog susreta.

s. Augustina Barišić, ASC

Prethodni članakSUSRETI BISKUPA SVALINE U AUSTRALIJI
Sljedeći članakSEMINAR ZA ASC PRIDRUŽENE