PEDESETA OBLJETNICA REDOVNIČKIH ZAVJETA SESTRE SLAVICE TURČIĆ

668

U nedjelju, 1. svibnja 2022. godine, proslavili smo zlatni jubilej naše sestre Slavice Turčić. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je biskup Greg O’Kelly u crkvi svetog Patricka, u kojoj se redovito okupljamo svake nedjelje kao hrvatska zajednica u Adelaide. Biskup je u propovijedi istaknuo važnost i ljepotu poziva, te zahvalio sestri Slavici za njezino svjedočanstvo i vjernost Bogu, kao i za njezino nesebično služenje svima kojima je poslana.

Trenutak obnove zavjeta tijekom svete mise bio je na poseban način dirljiv svim vjernicima. U ime svih vjernika, prigodni govor čestitke i zahvalnosti uputila je jedna članica zajednice, a zatim je jedan mladi župljanin zapjevao  pjesmu „Fala“, a pridružili su se i svi ostali. Dugi pljesak svih prisutnih u crkvi (a bila ih je puna, hvala Bogu), bio je znak iskrene zahvalnosti sestri Slavici.

Zatim se sestra Slavica obratila svim prisutnima i zahvalila za potporu i suradnju oko zajedničkog dobra. Nakon ove predivne atmosfere molitve, radosti i zajedništva u crkvi, nastavili smo naše druženje u crkvenom dvorištu uz fine poslastice koje su nam dobre domaćice pripremile.

s. Ljilja Muzić
Adelaide, 2.5.2022.