ODRŽANE DUHOVNE VJEŽBE U „CENTRU POMIRENJA“ U PROZORJU KOD DUGOG SELA

889

U Centru pomirenja, kući Misionara Krvi Kristove u Prozorju kod Dugog Sela, od 29. prosinca 2021. do 4. siječnja 2022. godine održan je prvi ovogodišnji termin duhovnih vježbi sestara Klanjateljica Krvi Kristove. Tijekom šest dana razmatranja i molitvenog ozračja malu skupinu sestara vodila je i animirala naša s. Danijela Anić.

Po osvrtu na završetku i osmijesima sestara te želji da produže vrijeme vidljivo je da su zadovoljne. Bog je svojim Duhom sve tako lijepo vodio. Simbol pšeničnog klasa na tabernakulu male kućne kapelice, u kojoj su provodile u molitvi i razmatranju, potakao ih je te su se kao mala skupina nazvale ‘malo sjeme’. Tema ovih duhovnih vježbi bila je  “Obnovljeni život u Bogu”.  Promatrale su svoj život, svoje zvanje i poslanje Klanjateljice u životnoj dobi u kojoj jesu. Rezultat je bio, kao što reče jedna sestra, našla sam svoju “haljinu” treće dobi. A bile su iz svake životne dobi: mlađe, srednje i treće.

Svakodnevno klanjanje je bilo punina predavanja. Završetak godine i početak nove s Bogom Života u svetoj Euharistiji. Naši Misionari na raspolaganju baš kao prava braća. Živjele su iskustvo bratsko-sestrinskog zajedništva. Centar pomirenja – mjesto mira, molitve i zajedništva. Sve su zajedno pile na Izvoru Života tijekom šest dana i dopuštale da ih Duh vodi u snazi Imena nad svakim Imenom i snazi Presvete Krvi. Gospa, Vladarica i Majka, učila ih je svojom vjernošću Riječi i Mudrosti te su molile za sve, svijet i Crkvu.

Zahvalne Bogu za darovane milosne dane sestre nastavljaju svoje poslanje obnovljenom snagom i predanjem.

s. D.K.
Zagreb, 5. siječnja 2022.

Prethodni članakČESTIT BOŽIĆ I BLAGOSLOVLJENA NOVA 2022. GODINA
Sljedeći članakODRŽANE DUHOVNE VJEŽBE U „CENTRU POMIRENJA“ U PROZORJU KOD DUGOG SELA