ADVENTSKI SUSRET ZAJEDNICÂ KRVI KRISTOVE U ZADRU

545

Povjerenstvo za Zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene organiziralo je u subotu, 03. prosinca 2022. godine, adventsku duhovnu obnovu u prostorima župe Uznesenja Blažene Djevice Marije – Belafuža u Zadru. Na duhovnoj su obnovi sudjelovale voditeljice i članovi Zajednicâ Krvi Kristove: s. Davida Dizdar iz Zadra sa svojim članovima zajednice, s. Fidelis Basić sa zajednicom iz Poličnika i s. Mara Župarić iz Sukošana i još nekoliko osoba te su svi otišli obogaćeni, sretni i zahvalni za sudjelovanje.

Tema duhovne obnove bila je Pripravite put Gospodinu.

Uvodni molitveni dio susreta vodila je s. Augustina Barišić i nakon toga održala predavanje na gore navedenu temu. Naglasila je koliko nam je potrebna vjera, pogotovo u određenim  životnim trenucima, baš kao što je i blaženoj Djevici Mariji bila potrebna u trenutku navještenja kako stoji  u dokumentu Vrata vjere: „Po vjeri Marija je prihvatila anđelovu riječ i povjerovala navještaju da će postati Majkom Božjom, a po vjeri apostoli ostaviše sve i pođoše za Učiteljem… Po vjeri su učenici formirali prvu zajednicu… Po vjeri su mučenici dali svoj život… Vjerom su muškarci i žene posvetili svoj život Kristu… Vjerom su mnogi kršćani činili djela pravde…. Vjerom su, tijekom stoljeća, muškarci i žene svih životnih doba, ispovijedali ljepotu nasljedovanja Krista kamo god su bili pozvani svjedočiti svoje kršćanstvo: u obitelji, u svom zvanju, u javnom životu, u vršenju karizmi i službi na koje su bili pozvani” (str. 20-22).

Nakon predavanja bila je mogućnost za pitanja, razgovor i izmjenu iskustava.

Unatoč grmljavini i cjelodnevnoj snažnoj kiši, nakon osvježenja slijedilo je klanjanje koje je animirala s. Davida uz sudjelovanje  voditeljica i članova iz svih prisutnih zajednica. U molitvi i pjesmi  donijeli smo Gospodinu sve naše zahvale i potrebe. Na kraju susreta i fotografiranja s. Davida i s. Augustina, članice Povjerenstva ZKK,  zahvalile su svima za sudjelovanje.

s. Augustina Barišić, ASC

Prethodni članakPREMINULA S. MARINA DOMIĆ
Sljedeći članakADVENTSKI SUSRET ZAJEDNICÂ KRVI KRISTOVE U ZADRU