ADVENT U BANJOJ LUCI

262

Vrijeme Došašća ili Adventa ove  godine je u Banjoj Luci otpočelo posebno svečano, za što se potrudila sestra Ljubica Šumić uz podršku obitelji iz ovoga grada te sugrađanima Banja Luke pripremili iznenađenje.

Već dugi niz godina tinjala je želja da se u prostoru oko katedrale sv. Bonaventure postavi veliki adventski vijenac koji bi svake nedjelje Došašća i paljenjem nove svijeće, nagoviještao da je Božić sve bliže.

Paljenju prve adventske svijeće kod katedrale svetog Bonaventure, prethodila je molitva koju je predvodio vlč. Pero Ivan Grgić, rektor katedrale, te uz pjesmu sestara i puka upalio prvu svijeću. Vjernici okupljeni na paljenju prve svijeće sudjelovali su u završetku adventskog vijenca dodajući na njega zlatne kuglice. Nakon što su kuglice postavljene vlč. Grgić je blagoslovio adventski vijenac i pozvao puk na slavljenje svete mise.

Ovo je prvi put da je adventski vijenac ove veličine postavljen u dvorište katedrale sv. Bonaventure. Svake sljedeće subote prije večernje mise upalit će se po jedna adventska svijeća.

Za sve građane koji žele sudjelovati u ovim svečanim trenutcima paljenja adventske svijeće, okupljanje je svake subote u 17:55 sati ispred Katedrale sv Bonaventure, a nakon toga slijedi i sveta misa.

Prethodni članakSEMINAR ZA ASC PRIDRUŽENE
Sljedeći članakADVENT U BANJOJ LUCI