S. ANKICA KRUPNICKI, ČLANICA POVJERENSTVA ZA MEDICINSKE SESTRE ČLANICE REDOVNIČKIH USTANOVA

803

U utorak 19. siječnja 2021. godine u prostorijama Hrvatske redovničke konferencije održana je prva sjednica Povjerenstva za medicinske sestre članice redovničkih ustanova nakon imenovanja i izbora novih članica. Članica novoimenovanog Povjerenstva je i naša s. Ankica Krupnicki.

Povjerenstvo je raspravljalo o aktivnostima u 2021. godini. Ukoliko epidemiološka situacija bude dopuštala, Povjerenstvo bi nastavilo s redovitim aktivnostima: obilježavanje Svjetskog dana bolesnika, posjet Loborgradu, godišnji seminar za medicinske sestre redovnice. Planira se i posjet Domu za starije i nemoćne u Petrinji. Sve bi te aktivnosti Povjerenstvo željelo ostvarivati u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara.

Osobit naglasak na sjednici stavljen je na organizaciju obilježavanja Svjetskog dana bolesnika (blagdan Gospe Lurdske – 11. veljače). Povjerenstvo poziva sve medicinske sestre članice redovničkih ustanova da potaknu medicinsko osoblje u svojem radnom okruženju na obilježavanje Dana bolesnika, svatko prema svojim mogućnostima.

Izvor: HRK (D.P.)