OBNOVA ZAVJETA SESTARA JUNIORKI

1096

U kapelici Samostana svetoga Josipa na Tuškancu u Zagrebu, gdje je ujedno i regionalna kuća sestara Klanjateljica Krvi Kristove, u nedjelju, 12. rujna 2021., tijekom nedjeljnog euharistijskog slavlja obnovile su svoje redovničke zavjete s. Ivana Milićević i s. Kristina Vuković, koje su prije dvije godine položile prve zavjete u zajednici Klanjateljica Krvi Kristove.

U nazočnosti s. Zdravke Leutar, regionalne poglavarice i dviju svjedokinja s. Marije Pranjić, regionalne savjetnice te s. Ankice Krupnicki, odgojiteljice sestara juniorki, sestre Ivana i Kristina pred vjerničkom su zajednicom javno izrekle svoj zavjete da će … kroz jednu godinu živjeti u čistoći, siromaštvu i poslušnosti prema Konstitucijama Klanjateljica Krvi Kristove i kao članice ove Družbe pripremati se za potpuno predanje Gospodinu po doživotnim zavjetima.

Misno slavlje predvodio je vlč. Vladimir Magić, župnik župe Svetoga Marka u Zagrebu, na čijem se području nalazi samostan na Tuškancu. U homiliji, osvrćući se na evanđeoski odlomak 24. nedjelje kroz godinu B, vlč. Magić pozvao je nazočne da svatko osobno dade odgovor na pitanje Tko je za mene Isus Krist? Ohrabrio je sestre koje obnavljaju zavjete da vjerno i ustrajno nastave svoj hod za Gospodinom. Nakon misnoga slavlja nastavljeno je zajedništvo sestara uz objed u prostoru samostana.

s. Damjana Kovačević
Zagreb, 12. rujna 2021.

Prethodni članakODRŽAN 26. REDOVITI REGIONALNI SABOR KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE, REGIJA ZAGREB
Sljedeći članakOBNOVA ZAVJETA SESTARA JUNIORKI