DANI OTVORENIH VRATA U SAMOSTANU SESTARA KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE U IVANEČKOM VRHOVCU

1085

U samostanu Sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu, od 19.–21. ožujka 2021. održani su Dani otvorenih vrata za djevojke koje razmišljaju o svom životnom pozivu te su na svom putu razlučivanja željele steći i iskustvo boravka u redovničkoj zajednici. Tema susreta bila je: Čašu koju mi dade Otac zar da ne pijem? (Iv 18, 11b) Uz pet djevojaka na susretu su sudjelovale i dvije kandidatice sestara Klanjateljica Krvi Kristove, Mihaela Vukojević i Marija Stojanović. Sudionice su za vrijeme susreta razmišljale  o svome životu kroz simboliku kaleža, pokušavajući otkriti koji je i kakav sadržaj kaleža njihovog života, o spremnosti podizanja tog kaleža suočavajući se sa njegovom stvarnošću, njegovim slatkim, ali i gorkim sadržajem te spremnošću ispijanja tog kaleža. Kroz ove dane, osim razmišljanja o navedenoj temi, sudionice su imale mogućnost susreta sa sestrama ivanečke zajednice koje su im kroz radostan, otvoren i slobodan razgovor posvjedočile o svom pozivu u mladosti te bogatom iskustvu redovničkog života. Isto tako sudjelovale su u svim trenucima molitvenog života zajednice: svetoj misi, molitvi časoslova, euharistijskom klanjanju i molitvi krunice. Subotnje poslijepodne, sudionice susreta sa voditeljicama s. Laurom Cukar i s. Ivanom Husnjak, provele su u prirodi u Prigorcu, mjestu nedaleko Ivanca. Na putu prema kapelici Duha Svetoga molile su krunicu Krvi Kristove za duhovna zvanja.

Susret je završen u popodnevnim satima u nedjelju, 21. ožujka. Sudionice su izrazile zadovoljstvo i zahvalnost za pruženu im mogućnost boravka u samostanu, a osobito za gostoprimstvo i otvorenost sestara ivanečke zajednice. Istaknule su kako će im ovo iskustvo uvelike pomoći pri donošenju važnih životnih odluka, osobito one o odabiru životnog poziva.

Neka Gospodin blagoslovi otvorenost ovih mladih duša te im pokaže svjetlo i put na kojem će najbolje moći ispuniti njegovu volju u svojim životima.

Zahvaljujemo i svim sestrama Regije Zagreb koje su ovaj susret pratile svojim zanimanjem i molitvama.

Blagoslovljena Krv Kristova!

s. Ivana Husnjak
Ivanečki Vrhovec, 24. 3. 2021.

Prethodni članakS. LAURA – VJERONAUČNA OLIMPIJADA, POBJEDA NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU
Sljedeći članakDANI OTVORENIH VRATA U SAMOSTANU SESTARA KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE U IVANEČKOM VRHOVCU