SUSRET REGIONALNE UPRAVE S POGLAVARICAMA ZAJEDNICA

993

U samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska cesta 100, okupile su se 12. rujna 2020. poglavarice zajednica na svom redovitom godišnjem susretu s članicama Regionalne uprave. Susretu su se pridružile sestre, predstavnice malih zajednica, a uz mogućnost online praćenja, 34 sestre sudjelovale su u radu.

Pod vodstvom regionalne poglavarice sestre Zdravke Leutar, sudionice susreta produbljivale su temu “Biti vatra… kako bismo upalile iskre nade” u kontekstu formativnih materijala s ovogodišnjeg susreta Proširenog Vrhovnog vijeća.

U osobnom radu, radu u skupinama i plenumu, razgovaralo se i promišljalo o životu i poslanju sestara u mjesnim redovničkim zajednicama. Sestre će u svojim zajednicama planirati život i djelovanje nadahnute ovim temama i predstavljenim planom aktivnosti za sljedeću apostolsku godinu.

Regionalna poglavarica i članice Uprave informirale su sestre o aktualnostima u Družbi i Regiji te o planovima za sljedeće razdoblje.

Susret je završio Euharistijom u župnoj crkvi sv. Terezije od Djeteta Isusa za vrijeme koje su s. Kristina Vuković i s. Ivana Milićević obnovile svoje privremena redovničke zavjete. Misno slavlje predvodio je don Mladen Delić (SDB), a liturgijsko pjevanje animirala s. Domagoja Ljubičić.

s. Vesna Abramović
Zagreb, 13. 9. 2020.