PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI REGIONALNE UPRAVE

1805

Svečanost primopredaje dužnosti regionalne uprave Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb održana je 11. srpnja 2020. u regionalnoj kući u Zagrebu, Tuškanac 56.

Pedesetak sestara iz Regije, poštujući sve epidemiološke mjere, nazočilo je svečanoj primopredaji na kojoj je dužnost služenja Regiji u petogodišnjem mandatu preuzela novoizabrana regionalna poglavarica s. Zdravka Leutar i novoizabrane regionalne savjetnice: s. Vesna Abramović, s. Marija Pranjić i s. Ana Lipovac. Službu tajnice vršit će s. Damjana Kovačević, a službu ekonome s. M. Anita Ferketin.

Sestre su izrazile zahvalnost prethodnoj regionalnoj poglavarici s. Ana Mariji Antolović i regionalnim savjetnicama s. Ceciliji Milković, s. Tomislavi Ćavar i s. Danijeli Anić.

U lijepo pripremljenoj kapelici uz cvjetne aranžmane s. Mare Kovčo i simbole Regije koje su pred oltar donijele članice bivše Uprave, sestre su prigodnim programom zahvaljivale Gospodinu za sve dobro koje je učinio u proteklom mandatu služenja i molile darove Duha Svetoga novim sestrama u službi vodstva.

Svečanost primopredaje pripremile su i vodile s. Melita Petra Kraševac, s. Laura Cukar i s. Ivana Husnjak.

Sestrama se nakon riječi blagoslova i čestitki obratila regionalna poglavarica s. Zdravka Leutar, koja je između ostaloga zahvalila sestrama na iskazanom povjerenju, istaknula je da to povjerenje želi opravdati te s ostalim članicama Uprave služiti Regiji u poniznosti srca.  Pozvala je sestre na suradnju, dijalog i komunikaciju na putu duhovne preobrazbe svake sestre, zajednice i Regije.

Slavlje je nastavljeno oko stola pripremljenog u dvorištu na kome se blagovalo bogatstvo darova i radosno zajedništvo.

s. Tomislava Ćavar
Zagreb, 13. 7. 2020.

Prethodni članakKLANJATELJICE KRVI KRISTOVE IZABRALE NOVU REGIONALNU POGLAVARICU I SAVJETNICE
Sljedeći članakPRIMOPREDAJA DUŽNOSTI REGIONALNE UPRAVE