MOLITVENA OSMINA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA 2020.

1753

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog i Kršćanska sadašnjost objavili su priručnik za svjetsku Molitvenu osminu 2020. godine.

Priručnik je rezultat suradnje Papinskog vijeća za promicanje jedinstva kršćana i Povjerenstva „Vjera i ustrojstvo“ Ekumenskog vijeća crkava, a materijale za 2020. godinu oblikovale su kršćanske crkve sa Malte pod biblijskim geslom: „Iskazivahu nam nesvakidašnje gostoljublje“ (Dj 27, 18 – 28, 10).

Polazeći od Pavlovog iskustva zadivljujuće gostoljubivosti i čovjekoljublja kojim su Pavao i ostali brodolomci dočekani na Malti, tekstovi, molitve i razmatranja u Priručniku potiču sve kršćane na njegovanje čovjekoljublja i gostoljublja naspram svoje ljudske braće. Hrvatsko izdanje uredio je Tajnik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog dr. Jure Zečević.

Svjetska Molitvena osmina za jedinstvo kršćana odvija se svake godine od 18. do 25. siječnja, ali su kršćani u svim crkvama pozvani, da tijekom cijele godine mole za očuvanje postojećeg i postizanje potpunijeg stupnja jedinstva.

o. Jure Zečević (OCD),
tajnik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog

– Molitvena osmina za jedinstvo kršćana 2020. [PDF]
Molitvena osmina za jedinstvo kršćana 2020. [WORD]
 

Prethodni članakPOKRAJINSKI SUSRETI SESTARA REGIJE ZAGREB
Sljedeći članakBOŽIĆNI KONCERT U LUDBREGU