KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE U IVANCU

747

Korizmena duhovna obnova za srednjoškolce i učenike 8. razreda održana je u subotu, 13. travnja 2019., u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu, a odazvali su se mladi iz Ivanca, Lepoglave, Željeznice, Golubovca, Višnjice i Klenovnika. Tema duhovne obnove bila je „Vrati se k Ocu jer je on nježnost sama i milosrđe (usp. Jl 2,12)“, a animirale su je s. Ivana Husnjak i s. Laura Cukar. 

Sudionici su tijekom poslijepodneva imali priliku razmišljati na temelju Božje riječi iz Lukinog evanđelja (Lk 15,1-3.11-32) i kroz prispodobu o Milosrdnom Ocu susresti se s Božjom bezuvjetnom ljubavlju i praštanjem koje nam iskazuje te su se identificirali s pojedinim likom iz prispodobe. Nakon osobnog promišljanja, kroz rad u grupama pokušali su kroz različite načine izražavanja uprizoriti odlaske, daleke zemlje i povratke u životu današnjeg mladog čovjeka.

Vrhunac duhovne obnove bio je susret s Gospodinom u sakramentu pomirenja i euharistijskom slavlju kojeg je predslavio vlč. Mišel Kovačević, kapelan u Ivancu, u koncelebraciji s don Antom Palićem. Vlč. Mišel pozvao je mlade da se hrabro odluče pratiti Isusa na križnom putu kroz ovaj Veliki tjedan koji je pred nama i hrabro posvjedoče pripadnost Njemu.

s. Laura Cukar
Ivanec, 13. 4. 2019.

Prethodni članakKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE U IVANCU
Sljedeći članakSRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS