ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA DJECU

726

U subotu, 30. studenoga 2019., uoči prve nedjelje došašća, u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100, održana je duhovna obnova za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole. Okupilo se tridesetak djece, uglavnom učenika Prve katoličke osnovne škole u gradu Zagrebu. Duhovnu obnovu o temi Poslušati glas anđela animirale su s. Ivana Husnjak i s. Sunčica Kunić.

U prijepodnevnom dijelu programa učenici su promišljali o evanđeoskom ulomku anđelovog navještenja Mariji. Kroz radionicu Slušaj glas anđela pokušali su otkriti i prepoznati glas anđela koji ih upućuje u tajne njihovih srdaca te su osmišljavali načine na koje mogu svoja srca što bolje pripremiti da postanu tople jaslice za Božansko Djetešce koje se i ovog Božića želi roditi u srcu svakog čovjeka.

U poslijepodnevnim satima slijedilo je druženje uz pjesmu, ples i igru što ih je još više međusobno zbližilo i učvrstilo njihovo zajedništvo.

Susret je završen molitvom u samostanskoj kapelici gdje su djeca kroz kratku meditaciju promišljala o Božjoj prisutnosti u njihovim srcima i životima, izrekli svoje molitve te zahvalili za sve dobro koje od Njega u životu primaju.

Radošću ispunjena dječja srca posvjedočila su kako u zajedništvu s Kristom radost biva umnožena, stoga su se i rastali od sestara sa željom da se takav susret ponovi.

I.H.&S.K.
Zagreb, 3. 12. 2019.

Prethodni članakGOZBA LJUBAVI U BREZOVICI
Sljedeći članakADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA DJECU