XI. DUHOVNO-KREATIVNE RADIONICE

1234

U samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu, 23. lipnja 2017., održane su duhovno–kreativne radionice za učenike od 5. do 8. razreda. Nas dvadeset i četvero okupilo se kako bismo dan proveli zajedno i ne znajući što nas u njemu zanimljivoga i poučnoga čeka.

Susret je započeo molitvom i međusobnim upoznavanjem sudionika a zatim nas je s. Marija upoznala s ovogodišnjom temom radionica: „U potrazi za izgubljenim blagom“. Poslušali smo vrlo kratku priču pod nazivom „Dragocjeno blago“ te iz nje izvukli pouku da blago treba tražiti. Poučeni pričom doista smo se dali u potragu za blagom. Upoznavali smo, uz pomoć dobivene karte, „otok s blagom“ (prostor oko samostana), ucrtavali u kartu put do blaga koji je valjalo prijeći izvršavajući razne zadatke. Hodali smo bosi, molili Zdravomarije, nabrajali Božje zapovijedi, trčali, smijali se… Ova igra traženja blaga umorila nas je, ali smo kroz to spoznali da blago nije lako naći. Sve je ovo bio samo uvod u Isusovu prispodobu o izgubljenoj drahmi iz Lukina evanđelja. Na temelju nje iznosili smo svoja vlastita iskustva izgubljenih stvari i one osjećaje olakšanja kad tu istu stvar pronađeš. Razmišljali smo zatim o vlastitim drahmama, duhovnim vrijednostima koje posjedujemo a nepažnjom ih vrlo lako izgubimo. Kao što je žena iz prispodobe upalila svjetiljku i pomela kuću kako bi pronašla izgubljeno, tako smo i mi u sakramentu ispovijedi „pomeli“ sve ono što nije bilo čisto u našem srcu.

Vrhunac slavlja zbog izgubljenog a pronađenog bila je sv. Misa na kojoj su neki ministrirali, neki pjevali a neki čitali. Iako je dan bio dug jer je ljetno vrijeme, nama je ipak bio prekratak jer je sve bilo jako poučno i zanimljivo, a vrelinu dana podnosili smo „rashladnim igrama“ koje će nam također ostati u sjećanju.

Nadamo se da će sestre i dogodine nastaviti ovu prekrasnu tradiciju ljetnih radionica!

Viktorija Kelemen (6. razred)
Župa sv. Margarete – Margečan

U samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu 24. i 25. lipnja održane su XI. ljetne duhovno-kreativne radionice za djecu. U terminu, namijenjenom djeci od 1. do 4. razreda, sudjelovala su djeca iz Ivanca, Lepoglave i okolice. Program su vodile sestre Klanjateljice Krvi Kristove: Melita Petra i Laura.

Kroz biblijski tekst o Jošui sudionici su istraživali značenje Jerihona, poslušnosti Bogu i vjeri u Boga koji čini čuda i u našim životima. Djeca su kroz razgovor, igru, priču, crtiće, pjesmu, molitvu i euharistiju otkrivali svoj put rasta u vjeri, prijateljevanju s Isusom i međusobno.

Pozitivne reakcije djece i roditelja potvrda su da smo pozvane nastaviti s tradicijom održavanja ovog zajedništva i u budućnosti.

s. Melita Petra Kraševac

Prethodni članakXI. DUHOVNO-KREATIVNE RADIONICE
Sljedeći članakSVETKOVINA PREDRAGOCJENE KRVI KRISTOVE