DUHOVNA OBNOVA U BEDENICI

1469

U subotu, 7. svibnja 2016., u prostorijama Osnovne škole Bedenica, održana je duhovna obnova. Početak je bio u 10 sati ujutro, a završili smo u 14.30. Vodile su je časna sestra Marija Bilanović iz Ivanca te naša vjeroučiteljica Jakovica Velić. Mogli su sudjelovati svi koji su željeli.

Tema duhovne obnove bila je „Milosrđe – put do Boga“. Počeli smo sa slušanjem glazbe, a zatim smo se molili za početak dobroga dana. Nakon molitve smo se upoznavali pomoću pitanja koja nam je pripremila sestra Marija. Onda nas je upitala : „Znate li što je meditacija?“ Kada smo odgovorili da ne znamo ona nam je objasnila i dopustila da se i mi sami iskušamo u tome. Uz pomoć umirujuće glazbe svi smo se opustili i pokušali zamisliti ISUSA. Časna je bila oduševljena našom poslušnošću.

Imali smo petminutni odmor u kojemu smo mogli nešto prigristi ili popiti te se odmoriti. Poslije toga smo imali smo zanimljivu vježbu u kojoj smo, uz glazbu, crtali Isusa kakvog smo zamislili u svojim mislima tijekom meditacije. No, kada bi sestra Marija zaustavila glazbu, svoj crtež smo trebali proslijediti osobi desno od nas te nastaviti crtati svog Isusa na tuđem papiru.

Ponovno smo imali pauzu, ali ovaj put malo dužu tijekom koje smo igrali igru sa balonima. Zatim smo imali malu kreativnu radionicu. Podijelili smo se u četiri skupine i radili Put milosrđa u obliku ceste i prometnih znakova. Svaka skupina je predstavila svoj rad. Time smo završili radni dio.

Prije odlaska kući izmolili smo Slava Ocu i zajedno se fotografirali kako bismo ovjekovječili taj dan. Nama se sve svidjelo, puno toga smo naučili i jedva čekamo ponoviti to sve iduće godine.

Novinarke: Klara Bičak, Petra Čopor, Marta Mahnet (učenice 5. razreda)
Bedenica, 12. 5. 2016.

Prethodni članakSUSRET ZA VODITELJE ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE
Sljedeći članakDOĐI, STVORČE, DUŠE SVET!