DOĐI, DUŠE SVETI, I IZLIJ NA NAS SVOJE DAROVE!

1852

U subotu, 14. svibnja 2016., održana je duhovna obnova za srednjoškolce, studente i radničku mladež u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Vinobreška 16. Tema duhovne obnove bila je „Darovi Duha Svetoga“.

U prijepodnevnom programu mladi vjernici su, osobno i u skupinama, na temelju biblijskih tekstova molili i razmišljali o darovima Duha Svetoga te kasnije kritički promišljali o svojem mjestu i ulozi u Crkvi. Gestama, znakovima, pjesmama, scenskim prikazima i u meditativnim trenucima pojedinih biblijskih tekstova, sudionici su imali priliku doživjeti poruku Božje riječi.

U euharistijskom klanjanju sudionici su u zajedništvu sa sestrama molili za darove Duha Svetoga i zahvaljivali Isusu za sve što nam je po Duhu Svetom, kojeg smo primili na krštenju, darovao. Nakon sakramenta pomirenja slijedila je Euharistija koju je slavio p. Ilija Grgić, Misionar Krvi Kristove.

Susret se nastavio oko zajedničkog stola u prostorijama samostana. Radost zajedništva i novih prijateljstava nije pomutilo kišno vrijeme koje nas je naprotiv poticalo na dublje poniranje u tajnu Presvetoga Trojstva.

s. Melita Petra Kraševac
Zagreb, 16. 5. 2016.