SUSRETI U SLAVONSKOM BRODU

2120

Na poziv vlč. Davida Sluganovića, župnika Župe sv. Obitelji, četiri sestre Klanjateljice Krvi Kristove (s. Olivera Šapina, s. Snježana Pavlović, s. Milka Marković i s. Ljubica Radovac) uputile su se 6. prosinca 2015. u Slavonski Brod.

Osim susreta s krizmanicima, sestre su predstavile karizmu i djelovanje svoje redovničke zajednice te socijalno i humanitarno djelovanje Zaklade Marija De Mattias.

U filijalnoj kapelici u Šestincu sestre su s okupljenim vjernicima sudjelovale na sv. Misi, pjevale i molile te propovijedale, a nakon toga susrele se s 50-ak krizmanika. Nakon misnog slavlja u župnoj crkvi, na kojem su također lomile riječ Božju, zadržale su se u duhovnoj obnovi s krizmanicima. Cilj duhovne obnove bio je ohrabriti mlade, uputiti ih na istinsku sigurnost koja je u Bogu i traženje onog najbitnijeg. Advent je prava prilika za preispitivanje i traženje bitnoga u našem životu.

Sestre su osjetile da je susret važan i nastojale ići od ‘misterija susreta do oaze slušanja’ kako nas potiče ovogodišnji cilj Regije. Zahvalne smo Bogu i svima koji su doprinijeli bogatstvu susreta ovoga dana, posebno vlč. Davidu za velikodušnost, s. Steli Kovačević i s. Heleni Radman, Klanjateljicama koje djeluju niz godina u ovoj župi, te svima koji su nas razveselili i obogatili.

s. Ljubica Radovac
Zagreb, 7. 12. 2015.

Prethodni članakDUHOVNA OBNOVA U SINDELFINGENU
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA ZA STUDENTICE U KUĆI SESTARA KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE