PROSLAVLJENA SVETKOVINA PREDRAGOCJENE KRVI KRISTOVE

2135

Sydney

Sestre Klanjateljice Krvi Kristove u Sydney-u, u zajedništvu sa svećenicima franjevcima iz okolnih Hrvatskih katoličkih centara te s članovima Zajednice Krvi Kristove i ostalim vjernicima, proslavile su svoju naslovnu svetkovinu u crkvi sv. Nikole Tavelića.

Misnom slavlju prethodio je meditativno-molitveni program kojega su pripremile i animirale sestre i članovi Zajednice Krvi Kristove iz Sydneya na temu Slavimo Krv Kristovu. Svetu Misu predslavio je fra Marko Hrgota uz koncelebraciju ostale subraće. Slavlje se nastavilo u prostorijama Centra uz agape.

s. Matija Pavić


Zagreb, Tuškanac 56

U regionalnoj kući Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Tuškanac 56, proslavljena je svetkovina Predragocjene Krvi Kristove kojoj je nazočilo 20-tak sestara i 80-tak vjernika laika iz Zagreba, štovatelja Krvi Kristove i prijatelja sestara.

U samostanskoj kapelici Krvi Kristove slavlje je započelo molitvom Večernje u 18.30, nastavilo se u 18.00 sati svečanim misnim slavljem koje je predvodio vlč. Denis Barić, a orguljskom pratnjom obogatila s M. Anita Ferketin.

Pri završetku misnoga slavlja okupljenima se obratila regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović koja je svima zahvalila na prisutnosti te pozvala na zajedničku molitvu i razmišljanje o otajstvu Krvi Kristove. Zajedništvo svih prisutnih nastavljeno je na otvorenom uz domjenak koji su pripremile sestre tuškanačke zajednice.

s. Vesna Abramović


Nova Gradiška

Članovi zajednica Krvi Kristove iz Nove Gradiške i Starog Petrovog Sela, pripravljali su se duhovno za 1. srpnja, svetkovinu Predragocjene Krvi Kristove. Trodnevni program odvijao se u župnoj crkvi Kraljice svete krunice, u južnom dijelu Nove Gradiške.

Prve i druge večeri program je vodio župnik ove župe, vlč. Ivan Štivičić. Vjernici su molili krunicu s razmatranjima, poslije toga slavili su svetu misu. Drugog dana, nakon molitve Časoslova, također su zajednički molili krunicu i nazočili svetoj misi. Treće večeri, na samu svetkovinu Predragocjene Krvi Kristove, svetu misu je slavio fra Bono Tomić iz župe Trn kod Banja Luke. Vjernici su se ispitom savjesti najprije pripravili za svetu ispovijed. Poslije sakramenta pomirenja, slavljena je sveta misa, a nakon mise bilo je klanjanje pred Presvetim.

Bilo je doista lijepo i svečano, u znaku duhovnosti i pobožnosti Krvi Kristove, koju članovi Zajednica njeguju i svakodnevno žive. Trodnevni program i susret završili su domjenkom i druženjem.

Novogradiška zajednica Krvi Kristove broji 40-ak članova, staropetrovoselska 25. Kako ističe voditeljica jedne i druge zajednice s. Bernardeta Tomić, Klanjateljica Krvi Kristove,  uskoro će se u zajednice uključiti i novi, mladi članovi.

Tekst i fotografije: Višnja Mikić


Ivanec

U samostanskoj kapelici Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu okupilo se 80-tak vjernika kako bi zajedno sa zajednicom od 20-tak sestara proslavili svetkovinu Predragocjene Krvi Kristove. Slavlju su se pridružile i četiri redovnice Franjevke od Bezgrješnog začeća Crnogorske provincije iz susjedne  Slovenije.

Misno slavlje predslavio je p. Dominik Kristijan Gerbic, OP, uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Zorana Gložinića, duhovnika sestara don Antuna Palića te vlč. Antuna Goreka. Svečanosti liturgijskog slavlja uvelike je doprinio zbor pod animiranjem i vodstvom s. Adeline Kovačević.

U misnoj propovijedi p. Dominik Kristijan Gerbic pozvao je sudionike slavlja da ne budu pasivni promatrači Otajstva Ljubavi jer Isus računa i na naš doprinos te želi da kod svake svete Mise i mi sami prinesemo svoje tijelo i svoju krv. Kad prinosimo „tijelo“ onda pod tim mislimo na svoje vrijeme, zdravlje, snagu, sposobnost, osjećaje, a kad prinosimo svoju „krv“ dajemo prinos naše smrti tj. naša poniženja, neuspjehe, bolesti, ograničenja zbog životne dobi, tugu, poteškoće svih vrsta… Zahvaljujući Predragocjenoj Krvi Kristovoj, istaknuo je p. Gerbic, više nema beskorisnih života, nema beskorisnih žrtava te na svijetu postojimo radi onog najuzvišenijeg cilja, da budemo živa žrtva, da budemo Euharistija zajedno s Isusom!

Na kraju misnog slavlja prisutnima se obratio župnik vlč. Zoran Gložinić te u ime svih vjernika župe Ivanec sestrama zaželio sretnu Svetkovinu. S. Ljubica Šumić, poglavarica zajednice, uputila je nekoliko riječi svećenicima i vjernicima te zahvalila za prisutnost i zajedništvo prigodom slavlja ove Svetkovine.

s. Marija Bilanović


Karlovac

U župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu, sestre Klanjateljice Krvi Kristove, zajedno s članovima Zajednice Krvi Kristove i ostalim vjernicima, proslavile su svetkovinu Predragocjene Krvi Kristove.

Razmatranjima, pjesmama i molitvom krunice Krvi Kristove okupljeni vjernici sa sestrama pripremili su se za slavljenje Euharistije koju je predvodio vlč. Vlado Mandura, uz sudjelovanje bogoslova Marinka  i ministranta Dina Okičića. Kapelan vlč. Ivan Zovko, bio je na raspolaganju svima koji su željeli pristupiti sakramentu pomirenja.

Na kraju slavlja, s. Davida Dizdar je svima prisutnima prenijela čestitku regionalne poglavarice s. Ana Marije Antolović i u ime sestara u Karlovcu zaželjela svima blagoslovljenu Svetkovinu. Druženje se spontano nastavilo uz ukusne kolače gospođe Marije Šlat.

s. Davida Dizdar


Sydney


Zagreb, Tuškanac 56


Nova Gradiška


Ivanec


Karlovac


Prethodni članakSRETNA SVETKOVINA PREDRAGOCJENE KRVI KRISTOVE
Sljedeći članakPROSLAVA SVETKOVINE PREDRAGOCJENE KRVI KRISTOVE U RIMU