JAHVE PITA „ŠTO ĆEŠ TI OVDJE?“

1923

Dan uoči svetkovine Pedesetnice, 23. svibnja 2015., pod vodstvom sestara Danijele Anić i Mirjane Juranović održana je duhovna obnova za mlade u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Vinobreška 16.

Započevši obnovu pitanjem „Što ćeš ti ovdje?“, svatko se od prisutnih osvrnuo na pozive koji su ih doveli na duhovnu obnovu. Odgovori na ovo pitanje poslužili su kao uvod u razmatranje istog pitanja koje Jahve postavlja starozavjetnom proroku Iliji u trenutku kad ga poziva na ponovno povjerenje u Njegovu zaštitu i vodstvo.

Osluškujući u kontemplaciji što Gospodin poput blagog lahora govori i u našim životima, otkrivajući i naša skloništa i darove s kojima nas On poziva na služenje, dublje upoznajemo jedni druge, ali i prepoznajemo djelovanje Duha Svetoga u našoj svakodnevici.

Nakon ručka i odmora, prisutne sestre zajedno s postulanticom Kristinom Vuković, podijelile su svjedočanstvo svojega poziva i puta do potpunog predanja Gospodinovom pozivu na služenje. Potom su mladi, na sebi svojstven način, uz prezentaciju, izrazili djelovanje Duha Svetoga u raznim životnim trenucima svojega života.

U samostanskoj je kapelici p. Marijan Zubak, Misionar Krvi Kristove, slavio Euharistiju u kojoj smo zahvalili za darove i djelovanje Duha Svetoga u našem životu.

Nadahnuti i potaknuti pitanjem koje Bog postavlja ne samo proroku Iliji, nego i svakome od nas, nakon Euharistije dijelili smo svoje dojmove nakon dana ispunjenog zajedništvom, radošću i mirom Duha Branitelja, te smo se razišli noseći odjeke tog pitanja u sutrašnjicu naših života.

Kristina Ivaniš

Prethodni članakPOŠALJI DUHA SVOJEGA, GOSPODINE
Sljedeći članakSUSRET S VODITELJIMA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE