DUHOVNA OBNOVA ZA REDOVNICE U SARAJEVU

1774

Izlaganje na temu „Milosrđe – licem u Lice“ izložila je s. Danijela Anić, a euharistijsko slavlje predslavio je mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik BK BiH.

U nedjelju, 12. prosinca 2015. u poslijepodnevnim satima održana je u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu mjesečna duhovna obnova za redovnice na temu „Milosrđe – licem u Lice“. Na susretu je sudjelovalo oko 50-ak redovnica.

Izlaganje je izložila s. Danijela Anić, ASC te istaknula: „Danas nam se otvara nova prilika za susret licem u Lice, za obnovljenu radost zbog izmirenja. Milosrdno lice Kristovo koje nadilazi granice daruje nam povoljan trenutak da se promijeni život. Papa Franjo nas poziva „pobijediti neznanje u kojemu žive milijuni ljudi, osobiti djeca“ (MV), dodala bih pobijediti neznanje u kojem i mi redovnice živimo u odnosu na svijet koji nas okružuje. Osim duša za koje skrbimo kroz svoje apostolate ne smijemo zaboraviti na „egzistencijalne periferije“ naših zajednica. I u jednima i u drugima od tih „najmanjih“ zrcali se lice Isusa Krista. Kaže se da po licu prepoznajemo čovjeka. Na ljudskom licu, ogledalu srca, iščitavamo nutarnja stanja umor, bol, radost, zadovoljstvo. Sudimo jedni druge po licu, po vanjštini, ali srce ostaje skriveno i poznato samo Bogu. Kakav je odraz moga lica? Vidim lice drugoga, ali ne vidim svoje. On koji je „svjetlo svijeta“ daruje čovjeku snagu božanskoga gledanja. U susretu s Božjim licem tko ga jednom upozna ne zna više kako bi mogao živjeti bez njega. Ono otkriva što je pogrešno u nama i oko nas, ohrabruje za borbu i napokon nuka da svaku stvar stavimo na njezino mjesto, na mjesto koje hoće Bog, a to vraća sklad i životnu radost.

Pozvani smo prepoznati vlastite zablude i označiti novi smjer, tražiti istinsko zauzimanje protiv podjela, koje se nerijetko događaju i među nama, u našim zajednicama, često zaboravljajući da smo pred Bogom svi jednaki. Samo u novosti života, po vjeri i po snazi Božjeg Duha, možemo živjeti već sada, izručujući se božanskoj preobrazbi naših misli i svega postojanja u kojem smo pozvani pročistiti vlastite poglede i gledati iskrenim očima bližnjeg kojeg susrećemo na životnom putu“, zaključila je s. Danijela.

Nakon izlaganja teme uslijedilo je euharistijsko klanjanje te prigoda za sakrament ispovijedi. Duhovna obnova završena je euharistijskim slavljem koje je predslavio mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik BK BiH u suslavlju vlč. Jakova Kajinića, duhovnika u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu. Liturgijska čitanja i pjevanje animirale su sestre Klanjateljice Krvi Kristove.

Izvor: KVRPPBIH

Prethodni članakDUHOVNA OBNOVA ZA STUDENTICE U KUĆI SESTARA KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE
Sljedeći članakADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE