DAN KRUHA U KATOLIČKOM ŠKOLSKOM CENTRU “SVETI PAVAO” U ZENICI

1435

U petak, 30. listopada 2015. u Katoličkom školskom centru „Sveti Pavao“ u Zenici, kao i niz prethodnih godina, svečanom je priredbom obilježen Dan kruha.

U amfiteatru Centra upriličena je izložba plodova zemlje (kruha, raznih peciva, voća, povrća i zimnice) koje su donosili učenici i njihovi roditelji, te je čitav prostor odisao svečanošću i lijepim mirisima.

Kao i dosad, sadržaj priredbe obuhvatio je tri bitna segmenta: zahvalnost Bogu za plodove zemlje, solidarnost, te osvješćivanje hitne potrebe čuvanja okoliša.

Misao vodilja ovogodišnjeg Dana bila je „Kruh svoj s gladnim dijeli“. U prigodnom programu, u kojem su sudjelovali učenici Centra, članovi raznih sekcija, izvedeni su prigodni kratki igrokazi, pjesme, ples i recitacije, a sve je bilo popraćeno video – prezentacijom u skladu s motom Dana.

U pozdravnom govoru ravnatelj Centra don Ivan Lovrić pozvao je prisutne da nakon priredbe kupnjom izloženih darova pomognu siromašnim učenicima i Centru.

Pozivu se rado odazvao veći broj prisutnih, a darove koji se nisu prodali poklonili su Caritasovoj pučkoj kuhinji u Zenici.

Program proslave je osmislila i koordinirala, u suradnji s nastavnicima, voditeljima sekcija, s. Hermina Rotim, Klanjateljica Krvi Kristove.

Zenica, 31. listopad 2015.
Izvor: KTA (n.a.)

Prethodni članakUZ SVETKOVINU SVIH SVETIH I DUŠNI DAN
Sljedeći članak150. OBLJETNICA SMRTI MARIJE DE MATTIAS (1866.-2016.)