ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE

1549

Što može više razveseliti tvoj duh i tijelo tijekom tmurne, maglovite subote od susreta i druženja s mladima?! Sestre Klanjateljice Krvi Kristove u svom samostanu u Zagrebu, Vinobreška 16,  organizirale su 5. prosinca 2015. cjelodnevnu duhovnu obnovu za mlade u suradnji s Misionarima Krvi Kristove.

Tridesetak mladih proveli su dan u zajedničkom druženju, molitvi i pjesmi. Upoznavanje, uvodna molitva te dijeljenje osobnog iskustva vinograda vodilo nas je prema središnjem razmišljanju o sebi kao trsu, a Gospodinu kao Vinogradaru. Promišljali smo nad  biblijskim tekstom Izaije proroka 5,1-7. Neka su pitanja u nama načeta i odgovor ćemo još tražiti u ovom vremenu do Božića. Neka od njih su:

Jesam li spreman/na ovog adventa odati Bogu priznanje za njegovu brigu oko mog trsa? Zahvaljujem li Bogu za strpljivost i povjerenje koje ima u mene i onda kada drugi odustaju od mene? Koje razloge navodim u isprikama zbog donošenja lošeg ploda, loših odluka, loših izbora, divljeg grožđa?

Uslijedila je i kratka radionica u kojoj smo ukrasili svijeće iscrtanim grozdom koji je podsjetnik na plodove koje prinosimo Gospodinu ovog adventa. Nakon tog kreativnog rada pristupili smo sakramentu  pomirenja te sudjelovali u klanjanju. Vrhunac susreta bila je Sveta Misa. Susret i zajedništvo braće i sestara obogatila je prisutnost Misionara Krvi Kristove p. Ilije Grgića i đakona Davora Lukačevića.

Isusa možeš susresti na različite načine, ali kada se skupina mladih okupi sa željom da Ga slavi, tada je to poseban doživljaj Isusove prisutnosti.

Svaka duhovna obnova je jedinstvena prilika da upoznamo nove ljude, ali još više i sami sebe. U toploj atmosferi sa sestrama Klanjateljicama i Misionarima, Isusa možeš spoznati na još jedan nov i zanimljiv način. Sigurna sam da će se mladi, koji su sada prvi puta bili kod sestara, ponovno vratiti i družiti se na sljedećem susretu. I ti si pozvan/na da budeš dijelom našeg druženja s Isusom.

Veronika Štefanko
Zagreb, 6. 12. 2015.

Prethodni članakBIBLIODRAMA U MOSTARU
Sljedeći članakADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA U ZAGREBU