VIKEND U SAMOSTANU

1599

U samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove kod Ivanca održana su dva vikend-susreta duhovno-kreativnih radionica. Na susretu održanom 7.-9. veljače 2014., sudjelovali su učenici 2.-4. razreda, a na drugom, 14.-16. veljače 2014., učenici 5.-7. razreda osnovne škole. Većina sudionika koji su došli iz Nove Gradiške, Kutine, Zagreba te Ivanca i Prigorca međusobno se poznaju jer su sudjelovali na VII. ljetnim radionicama u srpnju 2013.

Animatorice su bile Kristina Horvat, s. Melita Petra Kraševac i s. Mirjana Juranović.

Program je bio ispunjen kako duhovnim sadržajima tako i raznim kreativnim radionicama. Prvi vikend bio je protkan Isusovim prispodobama o kraljevstvu nebeskom, a drugi susretom Isusa i Zakeja. Posebno je dojmljiv bio susret djece sa sestrama zajednice u kojemu u djeca pokazala sestrama sve što su naučila te su izrazila svoju zahvalnost za mogućnost boravka u samostanu.

Koliko je za djecu ovaj vikend bio važan i radostan doživljaj pokazuje i njihova želja da već sada rezerviraju mjesto za sudjelovanje u VIII. ljetnim radionicama koje će se održati u lipnju i srpnju 2014.

Prethodni članakPAPINA PORUKA ZA 22. SVJETSKI DAN BOLESNIKA 2014.
Sljedeći članakRADUJTE SE