SUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE

1944

Susret n akojemu se okupilo 30-tak voditeljica i voditelja Zajednica Krvi Kristove održan je 10. svibnja 2014. u kući sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100.

Okupljenima je na početku susreta izrazila dobrodošlicu s. Mara Matijević, predsjednica Povjerenstva za Zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene. Prijepodnevni dio programa, uz s. Maru, animirao je don Stjepan Bolkovac, SDB, uz sadržajno i bogato predavanje na temu Lik voditelja/ice u svjetlu duhovnosti karizme Krvi Kristove.

Izlažući temu, don Stjepan je istaknuo kriterije formacije voditelja/ice: MOTIVACIJA (zašto nešto radim) vodi nas prema DJELOVANJU, a potom prema onome BITI. Formacija se ostvaruje u interakciji trajnog djelovanja i razmišljanja. Teorija je nužna, ali se mjeri praksom. Djelovanje je odgojno kad potiče samoodgoj. A stvarnost je mjesto odgoja i obrazovanja. Biti voditelj znači biti pozvan. Kvalitetna formacija traži pojedinca u svom nutarnjem, duhovnom i evanđeoskom bogatstvu – istaknuo je don Stjepan.

Nakon diskusije i osvrta na predavanje, zajedništvo se nastavilo slavljem svete Mise.

Uz informacije o zbivanjima kroz proteklu godinu te planovima za slejdeće razdoblje, susret je završio u popodnevnima satima molitvom krunice Krvi Kristove koju je animirala s. Ancila Vukoja.

 

Prethodni članakGOZBA LJUBAVI
Sljedeći članakZahvalne smo Gospodinu za našu karizmu Klanjateljica Krvi Kristove