GOZBA LJUBAVI

2746

U subotu, 10. svibnja 2014., u Caritasovoj kući Bl. Alojzije Stepinac u Brezovici održana je Gozba ljubavi – jedan u nizu brojnih susreta koje je u ovoj ustanovi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije tijekom proteklih šest godina organizirala Zaklada Marija De Mattias sestara Klanjateljica Krvi Kristove, Regije Zagreb. Moto susreta koji je okupio oko stotinjak sudionika bila je izreka sv. Augustina: „Prema Bogu ne idemo hodajući, nego ljubeći“.

Susret je započeo misnim slavljem kojega je predvodio don Sebastijan Marković, salezijanac, a liturgijsko pjevanje animirao je zbor Stijene iz župe sv. Petra iz Zaprešića, koji je sudjelovao i u zabavnom dijelu programa. Don Sebastijan, koji je 29 godina djelovao kao misionar u Ruandi, u propovijedi sa žarom podijelio s okupljenima nekoliko detalja iz života afričkog čovjeka. Istaknuo je kako je život u Africi težak i okrutan, ali su ljudi topli i otvoreni za druge, a svemu pristupaju srcem te žive lijepu usklađenost s prirodom, osobito u prihvaćanju i poštivanju života. Ispripovjedio je kako u Africi izgleda svečanost odabira imena novorođenom djetetu, naglasivši kako je svatko od nas odabran i imenovan kao dijete Božje te kao takvi trebamo živjeti i ispunjavati svoju misiju ovdje na zemlji.

„Sestre Klanjateljice Krvi Kristove u pripremu i provedbu ovog već tradicionalnog susreta rado uključuju i druge sudionike, dobročinitelje, volontere i studente Katoličkog bogoslovnog fakulteta te drugih fakulteta“, napomenula je voditeljica razvoja programa Zaklade Marija De Mattias s. Ljubica Radovac, koja je naglasila da je cilj ovoga susreta, kao i svih dosadašnjih „u duhu solidarnosti s djecom s teškoćama u razvoju kao i odraslim osobama s invaliditetom zajedno graditi bolje društvo, osjetljivije na potrebe bližnjih“. Susretima Gozba ljubavi dokazujemo da za to zaista nije potrebno mnogo.

Uz predstavnike zagrebačkog Caritasa kao domaćina susreta, na čelu sa zamjenicom voditelja Kuće Bl. Alojzije Stepinac, gđom Ružicom, na susret su se odazvali predstavnici sljedećih ustanova: Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava i njihova plesna skupina Nikoline te Dom za djecu i mladež Tuškanac, te drugi prijatelji Gozbe ljubavi pojedinačno. Dugogodišnji sudionici i prijatelji Gozbe ljubavi koji nisu fizički mogli biti prisutni radi različitih spriječenosti, bili su duhom prisutni sa svima nama, te je sjećanje na njih bilo obilježeno snažnim pljeskom.

Budući da su poziv za sudjelovanje na susretu iz Zaklade uputili i predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Ivi Josipoviću, zbog nemogućnosti njegova dolaska iz Ureda Predsjednika organizatoru su upućene riječi podrške „svakoj inicijativi i akciji u svrhu promicanja solidarnosti i pružanja pomoći i podrške slabijima i nemoćnima“.

Organizator je posebnu zahvalu uputio donatorima susreta – tvrtkama TIM Kabel d.o.o. i Pan-Pek iz Zagreba, zahvaljujući čijoj donaciji je omogućen domjenak na Gozbi ljubavi.

KONTAKT:
s. Ljubica Radovac, dipl. soc. radnica
voditeljica razvoja programa Zaklade Marija De Mattias
zaklada-mdm@klanjateljice.hr

Opširnije informacije o radu zagrebačkog Caritasa potražite na www.czn.hr

Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije:
Stjepan Moškatelo

 

Prethodni članakPRVI SUSRET REGIONALNIH UPRAVA
Sljedeći članakSUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE